17/2/13

Προεδρικές Εκλογές 2013 - Δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρου Κυπριανού μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος 17/02/2013

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού προσήλθε σήμερα το πρωί στο Λύκειο Στροβόλου, Κέντρο Ε’, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Στη συνέχεια ο κ. Κυπριανού προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Κυπριακή Δημοκρατία. Μιλήσαμε εμείς τα πολιτικά πρόσωπα για μεγάλο χρονικό διάστημα, τώρα είναι η σειρά των πολιτών να διατυπώσουν τη δική τους άποψη και η έκκληση που θέλω να απευθύνω είναι να συνειδητοποιήσουν οι πάντες την κρισιμότητα των στιγμών και να συμπεριφερθούμε με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνει πάρα πολλά πράγματα για το μέλλον του τόπου μας, την προοπτική την οποία θα δώσουμε και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό όπου θα πρέπει να επιδιώξουμε με πολλή προσήλωση την επίτευξη δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, στα θέματα της οικονομίας όπου ο στόχος θα πρέπει να είναι οδηγηθεί η κατάσταση σε ανάκαμψη έτσι ώστε να μπορέσουμε σιγά-σιγά να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν, στα θέματα την αξιοποίησης του φυσικού αερίου και πάρα πολλών άλλων θεμάτων εσωτερικής διακυβέρνησης που είναι σημαντικά για την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Θέλω να ελπίζω ότι η επόμενη ημέρα των εκλογών, δηλαδή μετά από την ερχόμενη Κυριακή, θα μας βρει όλους να δίνουμε τα χέρια μεταξύ μας γιατί χρειάζεται να συνεργαστούμε έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Θέλω να πω στον κυπριακό λαό ότι μπορεί τα πράγματα να είναι δύσκολα αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Περάσαμε πάρα πολλές δύσκολες στιγμές διαχρονικά στη σύγχρονη ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι ικανότητες, το φιλότιμο, η εργατικότητα του κυπριακού λαού μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα προβλήματα. Εναπόκειται λοιπόν σε εμάς τα πολιτικά πρόσωπα, να αξιοποιήσουμε τον δυναμισμό και τις ικανότητες που έχει ο κυπριακός λαός για να τον οδηγήσουμε μπροστά.

Θέλω, καταλήγοντας, να συγχαρώ την Κυβέρνηση, τους κρατικούς λειτουργούς, για τον επιτυχημένο τρόπο με τον οποίο έχουν διοργανώσει αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Απ’ ό,τι έχω πληροφορηθεί συνομιλώντας με τους πάντες, φαίνεται ότι τα πάντα εξελίσσονται ομαλά και αυτό είναι σημαντικό για την εμβάθυνση της δημοκρατίας στον τόπο μας. Συγχαρητήρια εύχομαι στους κρατικούς λειτουργούς και την Κυβέρνηση και από εκεί και πέρα εύχομαι τα πράγματα να κυλήσουν με τον ίδιο ομαλό τρόπο μέχρι το τέλος».