17/2/13

Προεδρικές Εκλογές 2013- Ο κ. Γιώργος Λιλλήκας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα 17/02/2013

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Λιλλήκας άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα στο Λύκειο Ακροπόλεως, Κέντρο Δ’, στον Στρόβολο.

Σε δηλώσεις κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο, o κ. Λιλλήκας είπε: «Θέλω πρώτα να συγχαρώ τους Κύπριους πολίτες οι οποίοι σε αυτή την εκστρατεία επέδειξαν υψηλό πολιτικό ήθος, και έτσι μπορέσαμε να διεξαγάγουμε μια ομαλή προεκλογική εκστρατεία χωρίς φανατισμούς και χωρίς πάθη που τιμά τον πολιτισμό μας. Ταυτόχρονα θέλω να ευχαριστήσω την Υπηρεσία Εκλογών, τους Εφόρους, τις χιλιάδες των δημοσίων υπαλλήλων και των ανέργων επιστημόνων που έχουν εργοδοτηθεί και συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία οι οποίοι μας επιτρέπουν να διεξάγουμε μια ομαλή εκλογική διαδικασία.

Σήμερα είναι η ημέρα των πολιτών. Η εξουσία είναι στα χέρια των πολιτών. Οι πολίτες με την απόφασή τους είναι αυτοί που δίνουν νόημα και περιεχόμενο στη δημοκρατία. Με την απόφασή τους οι πολίτες θα κρίνουν το μέλλον και την πορεία της πατρίδας μας και στο εθνικό θέμα και στα ζητήματα της οικονομίας και της κοινωνίας. Οι πολίτες με την απόφασή τους θα κρίνουν αν θα επιστρέψουμε σε πρακτικές του παρελθόντος, αν θα επιστρέψουμε σε πρακτικές που μας οδήγησαν σε αυτή την οικονομική κρίση, αν θα επιτρέψουν να συνεχίσουν εκείνες οι πρακτικές που τους απογοήτευσαν και τους οδήγησαν στην απαξίωση της πολιτικής ή αν θα επιλέξουν το νέο και το καινούργιο για να πάρουμε την Κύπρο μπροστά.

Μαζί μπορούμε να έχουμε τους πολίτες πρωταγωνιστές. Μαζί μπορούμε να φέρουμε ξανά την ελπίδα στον τόπο μας, να φέρουμε την οικονομική ανάπτυξη. Μαζί μπορούμε να χαράξουμε μια νέα πορεία με εθνική αξιοπρέπεια για τη λύση του Κυπριακού. Μαζί μπορούμε να ξαναδώσουμε το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών μας. Μαζί μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή».