17/2/13

Προεδρικές Εκλογές 2013 - Ο κ. Σταύρος Μαλάς άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα 17/02/2013

Ο Υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας κ. Σταύρος Μαλάς άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου, στη Λακατάμια, Κέντρο Κ'.

Στη συνέχεια δήλωσε τα ακόλουθα στους δημοσιογράφους:

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να συγχαρώ τις Υπηρεσίες του Κράτους που έχουν διοργανώσει άψογα αυτή την εκλογική διαδικασία και εύχομαι όλα να κυλήσουν με την ομαλότερη δυνατή προσπάθεια και διαδικασία. Για πολλούς μήνες μίλησαν οι πολιτικοί, σήμερα είναι η μέρα του κυπριακού λαού να μιλήσει.

Σήμερα αρχίζει μια εκλογική διαδικασία με την οποία θα καταγραφεί ίσως το σημαντικότερο κεφάλαιο στην ιστορία του κυπριακού λαού. Αυτό λοιπόν το ιστορικό κάλεσμα πρέπει να μας βρει όλους συμμέτοχους. Καλώ λοιπόν όλους να συμμετέχουν σε αυτή τη συγγραφή της ιστορίας έτσι ώστε ο καθένας να κοιτάζει πίσω και να αναλογίζεται ότι είχε και τη δική του συνεισφορά.

Ξέρω ότι όλοι αγωνιούμε για το μέλλον της χώρας μας, αγωνιώ και εγώ, γι’ αυτό ψες είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου στον οποίο εξέφρασα τη μεγάλη μου ανησυχία γι’ αυτά τα οποία λέγονται για τη χώρα μας και για τις διαδικασίες που τροχοδρομούνται - και αναφέρομαι φυσικά στις βολές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και επίσης για την προσπάθεια να διοριστεί μια ιδιωτική εταιρεία για να διερευνήσει αυτά τα θέματα - έχει λάβει πολύ σοβαρά υπόψη το τι έχω πει ο κ. Schulz και είμαι σίγουρος αυτά θα τα μεταφέρει και στο Κοινοβούλιο. Δηλώνω απόλυτα αισιόδοξος για την κρίση και το αποτέλεσμα αυτής της εκλογικής διαδικασίας. Είμαι σίγουρος ότι ο κυπριακός λαός θα καταγράψει με την ψήφο του μια ιστορική πραγματικότητα».