17/2/13

Προεδρικές Εκλογές 2013 - Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα 17/02/2013

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προσήλθε σήμερα το πρωί στο Λανίτειο Γυμνάσιο, Εκλογικό Κέντρο Β΄, στη Λεμεσό, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Στη συνέχεια ο κ. Αναστασιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι η ημέρα που οπωσδήποτε ο λαός αποφασίζει. Αποφασίζει έχοντας μπροστά του τις πιο κρίσιμες εκλογές, τις εκλογές οι οποίες θα καθορίσουν εάν μέσα από μια ισχυρή εντολή η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα της οικονομίας, τα προβλήματα που απασχολούν τον κάθε Κύπριο πολίτη, αλλά χωρίς αμφιβολία το μεγάλο εθνικό μας πρόβλημα. Θέλω να πιστεύω ότι η κρίση των πολιτών είναι πριν και πάνω απ’ όλα κρίση που δεν αφορά και δεν θα επιλέξουν κόμματα ή ιδεολογίες. Θα επιλέξουν εάν θα πολιτευθούμε κατά τρόπο που να έχουμε τα θετικότερα δυνατά αποτελέσματα για την πατρίδα μας.

Γι’ αυτό και καλώ όλους τους πολίτες, όπου ιδεολογικά και εάν ανήκουν – από αύριο δεν υπάρχουν για μένα αριστεροί, δεξιοί, σοσιαλιστές, κεντρώοι ή της όποιας ιδεολογίας ή του όποιου χρώματος – στόχος και σκοπός μας είναι να εκσυγχρονίσουμε το κράτος, να επιβάλουμε την αξιοκρατία, να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του πολίτη στους πολιτικούς, αλλά πριν και πάνω απ’ όλα άμεσα, όλοι μαζί, ενώνοντας δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση που δυστυχώς δεν έχει ζήσει ποτέ προηγουμένως η πατρίδα μας ανάλογες συνθήκες.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάζονται μέχρι αυτή την ώρα και μέχρι το βράδυ για να επικρατήσει η απόλυτη δημοκρατία στον τόπο μας. Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτή η κατάκτηση δεν θα επηρεαστεί από κανένα τρίτο παράγοντα πέραν του αισθήματος του απόλυτου σεβασμού στο αποτέλεσμα».

Κληθείς να αναφέρει ποιο θα είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών, κατά πόσον είναι ιδεολογικό ή κομματικό, ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Είναι πατριωτικό. Πρόκειται για την επιβίωση της πατρίδας μας και όχι την επιβίωση κανενός, ούτε κόμματος, ούτε πολιτικού. Θα πρέπει, επαναλαμβάνω, με ενωμένες τις δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε τα όσα κρίσιμα έχουμε μπροστά μας».