12/11/12

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στην εκκίνηση του Παγκύπριου Φιλανθρωπικού Υπερμαραθώνιου, στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» 12/11/2012



Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να επικροτήσουμε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της Νάσως Παπαθεράποντος Σιημητρά, να τρέξει σε έναν Υπερμαραθώνιο Ζωής με διττό στόχο, την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα θέματα καρκίνου και την οικονομική ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου.


Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της ψυχής της Κύπριας αποδήμου μας, Νάσως, και εκφράζουμε το μεγάλο θαυμασμό μας για το εξαντλητικό της εγχείρημα να τρέξει 400 ολόκληρα χιλιόμετρα, κάνοντας ουσιαστικά τον γύρο της Κύπρου. Συγχαίρουμε, παράλληλα, τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο που αγκάλιασε την πρωτοβουλία της Νάσως και τη στήριξε με όλες του τις δυνάμεις.


Η Βουλή των Αντιπροσώπων αγκαλιάζει θερμά την πρωτοβουλία στέλλοντας το μήνυμα ότι η Πολιτεία στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της Νάσως και στη διαχρονική υψηλού επιπέδου φροντίδα που παρέχει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος στους συμπατριώτες μας καρκινοπαθείς και στις οικογένειές τους. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Υπερμαραθώνιος Ζωής της Νάσως θα αγκαλιαστεί από όλους τους Κύπριους, εκφράζοντας τα μεγάλα αποθέματα αλτρουισμού, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που διαθέτουμε ως λαός, ακόμα και σ’ αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.


Η έμπρακτη στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας αποτελεί συμβολή του καθενός μας ξεχωριστά στη βελτίωση του επιπέδου ζωής που προσφέρουμε στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Συμβάλλουμε στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση και στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Συμβάλλουμε στην υλοποίηση του μεγάλου στόχου της νίκης κατά του καρκίνου. Ο καρκίνος δεν αποτελεί πλέον την ασθένεια της διπλανής πόρτας. Είναι ασθένεια που αφορά όλους μας και συλλογικά, με αλληλοσυμπαράσταση κι αλληλεγγύη, θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε.


Κλείνοντας, για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσουμε θερμά τη Νάσω Παπαθεράποντος Σιημητρά που τρέχοντας έναν Υπερμαραθώνιο Ζωής μας δείχνει τον δρόμο για τη νίκη κατά του καρκίνου. Τις θερμές μας ευχαριστίες και συγχαρητήρια εκφράζουμε και προς τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο και ευχόμαστε στα μέλη του καλή δύναμη στο ζηλευτό και αξιέπαινο έργο που επιτελούν διαχρονικά.