29/9/12

Ο Υπουργός Υγείας τέλεσε τα εγκαίνια του Κέντρου Μαστογραφίας στην περιοχή Μακένζυ και του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας 29/09/2012


Τα εγκαίνια του Κέντρου Μαστογραφίας στην περιοχή Μακένζυ της Λάρνακας και του Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας τέλεσε χθες ο Υπουργός Υγείας δρ Σταύρος Μάλας.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των τελετών ο δρ Μαλάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής στον τομέα της υγείας, τονίζοντας ότι αυτά συμβάλλουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό στην προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πολίτες. Το Υπουργείο Υγείας, σημείωσε, εργάζεται εντατικά σε καθημερινή βάση για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας.


Πριν από λίγες ημέρες, ανέφερε ο κ. Υπουργός, άρχισε το πιλοτικό πρόγραμμα καθετηριασμών στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού, κάτι που σημαίνει ότι σε λίγες εβδομάδες θα εξαλειφθεί πλήρως η λίστα αναμονής. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει, όπως τόνισε, το πρωτογενές πρόγραμμα αγγειοπλαστικής έτσι ώστε όλοι οι ασθενείς που έχουν υποστεί καρδιακό επεισόδιο να εισάγονται απευθείας στο εργαστήριο καθετηριασμού. Επισήμανε παράλληλα ότι ξεκίνησε χθες η υποβολή των προσφορών για το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο Λευκωσίας, ενώ σε έναν μήνα θα υποβληθούν οι προσφορές για την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Πρόκειται, όπως τόνισε, για το δεύτερο πιο μεγαλεπήβολο έργο στον τομέα της υγείας μετά το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, καθώς η επένδυση του κράτους θα φθάσει τα 28 εκ. ευρώ.


Ο κ. Υπουργός τόνισε, επίσης, ότι το Υπουργείο Υγείας εξάντλησε τα κονδύλια του αναπτυξιακού του προϋπολογισμού, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά.
Αυτό, πρόσθεσε, οφείλεται στο γεγονός ότι, μετά από άοκνες προσπάθειες του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου κ. Διονύση Μαυρονικόλα, δημιουργήθηκε η υπηρεσία προσφορών η οποία ετοιμάζει και εξαγγέλλει προσφορές σε συστηματική βάση. Εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση ότι οι προσπάθειες για αναβάθμιση του τομέα της υγείας θα συνεχιστούν με μεθοδικό και ορθολογικό τρόπο.