29/9/12

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη στην εορταστική εκδήλωση του Οσίου Κυριακού του Αναχωρητού, στην κοινότητα Κάμπου της Τσακκίστρας 29/09/2012

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση της κοινοτικής Αρχής και του Συνδέσμου Αποδήμων Κάμπου και Τσακκίστρας για να συνεορτάσουμε στην πανηγυρική εκδήλωση που διοργανώνετε σήμερα με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Κυριακού του Αναχωρητού.


Ο Όσιος Κυριακός ήταν άνθρωπος που καλλιεργούσε την υπομονή και την πραότητα και γι’ αυτό πέτυχε στην ασκητική του ζωή και έχει περάσει στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Και καθώς λένε οι Πατέρες της Εκκλησίας μας «τιμή αγίου, μίμηση αγίου», όλοι θα πρέπει να προσπαθούμε με υπομονή και πραότητα, σύνεση και συμπάθεια προς κάθε συνάνθρωπό μας να ενεργούμε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωή μας, σε χαρές και σε λύπες.


Με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου, η κοινότητα σας δραστηριοποιείται και πάλι με την εκδήλωση αυτή η οποία εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς. Δίδεται σήμερα η ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής να συναντηθούν και να περάσουν στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης και να συσφίξουν περισσότερο τις σχέσεις τους. Η εορταστική αυτή εκδήλωση δίνει το στίγμα της ταυτότητάς μας ως λαού, που ο καθένας χρειάζεται να αισθάνεται μέσα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Και πέραν των άλλων, αποδεικνύει την αγάπη των κατοίκων προς το μικρό άλλα όμορφο χωριό σας.


Οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην ύπαιθρο με τοπική πρωτοβουλία έχουν μεγάλη σημασία γιατί αποδεικνύουν το ενδιαφέρον των κατοίκων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και συμβάλλουν στην προσπάθεια αναζωογόνησης των αγροτικών περιοχών. Ταυτόχρονα, προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο τη θρησκευτική και πολιτιστική μας παράδοση – στοιχεία που αποτελούν έναν ανεκτίμητο θησαυρό για όλους μας. Η παράδοση αυτή ζωντανεύει μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις, με τους κυπριακούς

παραδοσιακούς χορούς, τα τραγούδια και την αναβίωση ηθών και εθίμων του τόπου μας. To Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, αλλά και γενικότερα η Κυβέρνηση, στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο όλες αυτές τις εκδηλώσεις που αποτελούν ανάσα πολιτιστικής δροσιάς για την κυπριακή ύπαιθρο.


Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω τη σημερινή εορταστική εκδήλωση της κοινότητάς σας και συγχαίρω τον Πρόεδρο, τα μέλη της κοινοτικής Αρχής και τον Σύνδεσμο Αποδήμων Κάμπου και Τσακκίστρας για τη διοργάνωσή της, και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει σε όλους εσάς που παρευρίσκεστε την ευκαιρία να περάσετε ευχάριστα και να ψυχαγωγηθείτε.