3/8/12

Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 03/08/2012



Πολιτικές πρακτικές και διαδικασίες κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όχι από κάποιες πρόχειρες σημειώσεις που συνήθως τις συνοδεύουν.


Στην περίπτωση του διορισμού των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών, ένα είναι το γεγονός. Η μεγάλη πλειοψηφία των προέδρων και των μελών των προηγούμενων Συμβουλίων επαναδιορίστηκε. Στα Διοικητικά Συμβούλια συμπεριλαμβάνονται πολίτες από ολόκληρο το κοινωνικό και πολιτικό φάσμα της πατρίδας μας, με βασικό κριτήριο τη διάθεση και τη δυνατότητα προσφοράς τους. Αυτό το γεγονός βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με διάφορες εικασίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό περί δήθεν ΑΚΕΛοκρατίας τις οποίες βλέπουμε και τώρα αυθαίρετα να επαναλαμβάνονται.

Επισημαίνω πάντως ότι ακόμη και αυτές οι πρόχειρες σημειώσεις αποδεικνύουν του λόγου το αληθές: πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται να είναι «μη υποστηρικτικά» προς την Κυβέρνηση επαναδιορίστηκαν, ενώ, αντίθετα, δεν διορίστηκαν άλλα που φέρονται να είναι «άκρως φιλικά». Ας μην προσπαθεί λοιπόν κανείς να βρει υπόθεση εκεί που δεν υπάρχει. Είναι πολύ πιο φρόνιμο και χρήσιμο για τη χώρα μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που ζούμε, να περιβάλλουμε, όλοι και όλες, με εμπιστοσύνη τους πολίτες που αναλαμβάνουν ένα πολύ σημαντικό έργο για την εύρυθμη λειτουργία της Πολιτείας και γενικότερα της κοινωνίας.