3/8/12

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερήμης 03/08/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο κ. Πανίκο Χατζηχαμπή και με μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερήμης στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.



Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι της κοινότητας έθεσαν το αίτημα για παραχώρηση γης από την κτηνοτροφική περιοχή της κοινότητας Ερήμης για σκοπούς διαχωρισμού οικοπέδων για να παραχωρηθούν σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι για να μπορέσει να εξεταστεί το θέμα αυτό, θα πρέπει η κοινότητα να υποβάλει σχέδιο στο οποίο θα φαίνεται ο διαχωρισμός των οικοπέδων, τα υφιστάμενα κτηνοτροφικά υποστατικά και η ζώνη προστασίας μεταξύ των δύο, ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα επηρεαστεί η κτηνοτροφική δραστηριότητα της περιοχής. «Το Υπουργείο Γεωργίας θα μελετήσει τα σχέδια και θα τοποθετηθεί επί του αιτήματος», είπε.
Αναφορικά με το αίτημα της κοινότητας για επέκταση της οικιστικής ζώνης σε περιοχή αναδασμού, ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι για να μπορέσει να εξετασθεί θα πρέπει πρώτα να διερευνηθεί κατά πόσον υπάρχει γεωργική δραστηριότητα στην περιοχή και έδωσε οδηγίες όπως πραγματοποιηθεί αυτή η διερεύνηση από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και το Τμήμα Γεωργίας. Επιπρόσθετα, ζήτησε όπως η κοινότητα υποβάλει στο Υπουργείο Γεωργίας χάρτη στον οποίο θα σημειώνεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των τεμαχίων γύρω από την οικιστική περιοχή της κοινότητας. «Θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική περιοχή προς την οποία θα μπορούσε να επεκταθεί η κοινότητα οικιστικά», υπογράμμισε.
Τέλος, όσον αφορά το αίτημα για κατασκευή δεξαμενής υδροδότησης στην κοινότητα, ο κ. Αλετράρης είπε ότι το Υπουργείο θα προωθήσει άμεσα την υλοποίηση του έργου όταν θα έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίες πιστώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών.