3/8/12

Απόσυρση ακατάλληλων προϊόντων από την κυπριακή αγορά 03/08/2012

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες και το Γενικό Χημείο του Κράτους στο πλαίσιο των εντατικοποιημένων ελέγχων που διεξάγουν σε υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα, τόσο σε επίπεδο αγοράς όσο και στο στάδιο της εισαγωγής, εντόπισαν τα ακόλουθα ακατάλληλα προϊόντα στην κυπριακή αγορά:

• Η εταιρεία Jumbo Trading Ltd επιθυμεί να πληροφορήσει το καταναλωτικό κοινό ότι το πιο κάτω περιγραφόμενο προϊόν δεν συνάδει με την απαίτηση του άρθρου 3 του Κανονισμού (ΕΚ) 1935/2004 περί μετανάστευσης μολύβδου & καδμίου.

Είδος : Γυάλινο φλυτζάνι Nature Blue Green

Barcode No.: 0405479000030
H εταιρεία έχει ήδη προβεί σε απόσυρση του εν λόγω προϊόντος.
Επειδή όμως είναι δυνατό κάποια ποσότητα να βρίσκεται στην κατοχή των καταναλωτών, προτρέπονται όσοι το κατέχουν να το επιστρέψουν στα καταστήματα μας για αντικατάσταση.
• Η εταιρεία Ακτύπητο Λτδ πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι μετά από δειγματοληψία σε σετ από τρία γυάλλινα χρωματιστά ποτήρια «GREEN APPLE» με γαλάζια, κόκκινη, λαχανί και κίτρινη λωρίδα, με barcode 6933890319607 χώρα προέλευσης Κίνα, διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζουν μεγάλη μετανάστευση μολύβδου και καδμίου πέραν των επιτρεπτών ορίων και παρακαλούνται οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το προϊόν όπως αποσυρθεί από οικιακή χρήση ή επιστραφεί στα καταστήματα.


• Η εταιρεία Ν.Σ. ΠΙΣΣΑΡΙΔΗΣ Λτδ, Μετοχίου 24, Λευκωσία, τηλέφωνο 22778847 πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι μετά από δειγματοληψία σε ποτήρια νερού με ρίγες χρωματιστές με ονομασία SEA PRINTING CUP-RAINBOW, με barcode 5290504396111 και με χώρα προέλευσης την Κίνα, παρουσιάζουν μεγάλη μετανάστευση μολύβδου και καδμίου, και παρακαλούνται οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το προϊόν όπως αποσυρθεί από οικιακή χρήση ή να επιστραφεί στο κατάστημα της εταιρείας.
• Σε μια περίπτωση απαγορεύθηκε η εισαγωγή και κυκλοφορία ποσότητας πλαστικών κουτάλων (δύο είδη), λόγω του ότι βρέθηκε να απελευθερώνουν Πρωτοταγή Αρωματικές Αμίνες κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.
Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες συμβουλεύουν τους εισαγωγείς τέτοιων προϊόντων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να επιλέγουν τους πιο αξιόπιστους προμηθευτές ζητώντας όλα εκείνα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για διασφάλιση της ποιότητας των εν λόγω προϊόντων.
Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες δεν θα επιτρέψουν την είσοδο και κυκλοφορία τέτοιων προϊόντων πριν υποβληθούν σε εργαστηριακές εξετάσεις και εξασφαλίσουν τα αναγκαία συνοδευτικά πιστοποιητικά και θα λαμβάνουν μέτρα επιβολής εναντίον όσων δεν συμμορφώνονται με τις πρόνοιες της νομοθεσίας.