3/8/12

Η Υπουργός Εξωτερικών συνεχάρη τον κ. Mohamed Kamel Amr για τον εκ νέου διορισμό του ως Υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου 03/08/2012

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή επικοινώνησε σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Mohamed Kamel Amr και εξέφρασε την μεγάλη χαρά και ικανοποίησή της για τον εκ νέου διορισμό του ως Υπουργού Εξωτερικών της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

Η Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Αιγύπτου, τις σχέσεις Αιγύπτου με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και με ολόκληρη την περιοχή.
Η δρ Μαρκουλλή εξέφρασε την πεποίθηση της ότι, στη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, θα συνεργαστούν από κοινού με τον Υπουργό κ. Mohamed Amr, για την ανάδειξη όλων των θεμάτων που απασχολούν την περιοχή της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης βεβαίως και της Αιγύπτου.
Η Υπουργός Εξωτερικών προσκάλεσε τον Αιγύπτιο ομόλογό της όπως επισκεφθεί σύντομα την Κύπρο με θετική ανταπόκριση από τον τελευταίο, πιθανότατα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.