3/8/12

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2012 Β’ ΕΣΣΟ 03/08/2012

Τη διαβεβαίωση προς τους νέους εθνοφρουρούς ότι θα υπηρετήσουν τη θητεία τους σε συνθήκες στρατιωτικής πειθαρχίας με σεβασμό στην προσωπικότητα τους και κατανόηση στα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν, έδωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης ύστερα από την επίσημη τελετή ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2012 Β' ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΝ Πάφου.



Οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες, υψώνοντας τη δεξιά, ορκίστηκαν πίστη στην πατρίδα και σεβασμό στο Σύνταγμα και τους συνάδοντες νόμους.
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Άμυνας, μετά το πέρας της τελετής, καλωσόρισε τους νέους εθνοφρουρούς στις τάξεις της μεγάλης οικογένειας της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι ολοκλήρωσαν σήμερα με επιτυχία, όπως είπε, τη βασική τους εκπαίδευση και τους συνεχάρη για την εξαίρετη σημερινή τους παρουσία.
Και πρόσθεσε: «Οι εθνοφρουροί μας θα υπηρετήσουν τη θητεία τους κάτω από συνθήκες στρατιωτικής πειθαρχίας, αλλά με σεβασμό στην προσωπικότητα τους και με κατανόηση σε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Θέλω ιδιαίτερα να χαιρετίσω την περαιτέρω δραστική μείωση της φυγοστρατίας. Είναι κάτι που τιμά την κοινωνία μας και ιδιαίτερα τιμά τη νεολαία μας. Με τη μαζική κατάταξη τους στην Εθνική Φρουρά, τα παιδιά μας δίδουν το μήνυμα ότι η θητεία είναι περηφάνια και μαγκιά και η φυγοστρατία είναι ντροπή και δειλία. Συγχαίρω τους νέους εθνοφρουρούς και τους καλώ να συμμετάσχουν με όλες τους τις δυνάμεις στο αξιόλογο έργο που επιτελείται σήμερα στην Εθνική Φρουρά».
Ο κ. Ηλιάδης, τέλος, συνεχάρη και ευχαρίστησε τις οικογένειες τους για την ανατροφή που τους έδωσαν καθιστώντας τους ικανούς και άξιους να υπηρετήσουν την πατρίδα αλλά και για την εξαίρετη επικοινωνία και για τη συνεργασία που διατηρούν με την Εθνική Φρουρά.
Η τελετή ορκωμοσίας, που έγινε στην παρουσία και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση, άρχισε με αγιασμό στις 9 π.μ. Την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς ανέγνωσε προς τους νεοσύλλεκτους ο Διοικητής του ΚΕΝ Πάφου Ανχης (ΠΒ) Χαραλάμπους Ανδρέας.
Την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων οπλιτών 2012 Β’ ΕΣΣΟ παρακολούθησε πολιτική, εκκλησιαστική και στρατιωτική ηγεσία, μεταξύ άλλων, και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Ομήρου, Βουλευτές της επαρχίας Πάφου και μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, ο Δήμαρχος και εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι των νεοσυλλέκτων.
Μετά την ορκωμοσία οι νεοσύλλεκτοι πήραν άδεια μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, οπότε και θα παρουσιαστούν στις μονάδες τους.