3/8/12

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών 03/08/2012

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει ότι η Τεχνική Προμελέτη για τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία του Έργου «Μονάδα ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων διαχείρισης στερεών οικιακών απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) και σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) επαρχίας Λευκωσίας» έχει ολοκληρωθεί.
Στην Τεχνική Προμελέτη του Έργου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, πληροφορίες που αφορούν στην τεχνική περιγραφή, τα προϊόντα και αποδόσεις της Μονάδας Επεξεργασίας, την τεχνική περιγραφή του ΧΥΤΥ και του ΣΜΑ, τα απαιτούμενα έργα υποδομής, τα έργα περιβαλλοντικής παρακολούθησης, το πρόγραμμα λειτουργίας και η εκτίμηση του κόστους κατασκευής και λειτουργίας του Έργου.
Η ορθή διαχείριση αποβλήτων αποτελεί προτεραιότητα για την Κύπρο, αφού άπτεται της προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Στον στρατηγικό σχεδιασμό προς αυτή την κατεύθυνση σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η δημιουργία της κατάλληλης υποδομής αλλά και η σωστή ενημέρωση του πολίτη.
Με αυτό το σκεπτικό, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προβεί στις απαραίτητες διευθετήσεις ώστε το κοινό να έχει πρόσβαση στη σχετική Μελέτη μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.moi.gov.cy στον σύνδεσμο Κλάδοι και Τομείς Υπουργείου – Τεχνικές Υπηρεσίες – Τομέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – Έργα Υπό Μελέτη.