19/7/12

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε διακομματική αντιπροσωπία της Βουλής των Ελλήνων 19/07/2012


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα διακομματική αντιπροσωπία της Βουλής των Ελλήνων, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την καταδίκη της τουρκικής εισβολής. Της αντιπροσωπίας ηγείται η Στ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (Ανεξάρτητοι Έλληνες) και σ’ αυτή συμμετέχουν οι Βουλευτές κ.κ. Γιώργος Στύλιος (Νέα Δημοκρατία), Θεόδωρος Δρίτσας (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), Δημήτρης Σαλτούρος (ΠΑ.ΣΟ.Κ.), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (Χρυσή Αυγή) και κες Μαρία Γιαννακάκη (Δημοκρατική Αριστερά) και Διαμάντω Μανωλάκου (Κ.Κ.Ε.).

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπίας στην Κύπρο, αυτές τις δύσκολες μέρες της επετείου της τουρκικής εισβολής, και η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις για την καταδίκη της επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών και ιδιαίτερα των δύο Κοινοβουλίων. Αναλύοντας στη συνέχεια τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το κυπριακό πρόβλημα, τόνισε ότι είναι επάναγκες όλες οι προσπάθειες για εξεύρεση λύσης του προβλήματος να διασφαλίζουν τον σεβασμό των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε επίσης, μεταξύ άλλων, στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και στην οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και σε ολόκληρη την ευρωζώνη, και σημείωσε ότι η Κύπρος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ασκήσει επιτυχώς τον ρόλο του έντιμου διαμεσολαβητή όσον αφορά στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η ΕΕ, ιδιαίτερα σε σχέση με την οικονομική κρίση.
Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε, εξάλλου, ότι η Κύπρος μπορεί σήμερα να αξιοποιήσει θετικά τη σημαντική γεωγραφική της θέση ώστε να διαδραματίσει ρόλο γέφυρας μεταξύ της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, αλλά και να συνεισφέρει στην ενεργειακή αυτάρκεια της Ευρώπης μέσω της νέας προοπτικής που δημιουργεί η εύρεση φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.