16/2/17

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΔΟΥΣ ΟΙ ΜΗΔΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΙΖΟΝΤΕΣ

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΔΟΥΣ ΟΙ ΜΗΔΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΙΖΟΝΤΕΣ

Βίντεο από τη δήλωση: https://www.youtube.com/watch?v=SAwOxWuveCw&feature=youtu.be
«Η ιταμή, αυθάδης, προκλητική και θρασύδειλη απαίτηση του Ακιντζί, της ψευδοβουλής και της Τουρκίας για την ανάκληση απόφασης της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, που αφορά κανονισμούς εκπαίδευσης των Ελληνοπαίδων, αλλά και η απαίτηση τους να ακυρωθεί η απόφαση προκειμένου να επανέλθουν στις συνομιλίες, καταδεικνύει θαυμάσια πόσο ίσοι θα είμαστε στα πλαίσια της πολιτικής ισότητας που συμφωνήθηκε στην διακυβέρνηση του νησιού μετά την διαβόητη λύση».
Αυτό ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Γιάννης Σελινόπουλος και πρόσθεσε ότι: «Καταδεικνύει ότι άμεση στόχευση της Τουρκίας είναι ο αφελληνισμός της Κύπρου και η απαγκίστρωση από τις συνομιλίες. Όχι γιατί έχει περιέλθει σε δεινή θέση όπως διατείνονται οι ημέτεροι θαυμαστές του Ερντογάν. Αλλά διότι η ίδια η Τουρκία κρίνει πως δεν μπορεί να κερδίσει αυτή την στιγμή τις 4 βασικές ελευθερίες των πολιτών της ΕΕ για τους πολίτες στην Κύπρο».
Ο κύριος Σελινόπουλος τόνισε ότι «η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ επισημαίνει ότι οι συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων μετά τη  λύση που δρομολογείται -και για την οποία κλαίνε και οδύρονται οι ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ ότι αντιμετωπίζει προβλήματα μετά το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας- δεν θα διαφέρουν από την διαβίωση σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της Άγκυρας».
«Με δεκάδες φοβερά αγάλματα του έφιππου Κεμάλ Ατατούρκ να δείχνει στους Μεχμετζίκ τις ελεύθερες περιοχές και που φυσικά δεν θα απομακρυνθούν ποτέ» ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου.
«Με την τουρκική σημαία στον Πενταδάκτυλο να μην απομακρύνεται ποτέ» είπε χαρακτηριστικά.
«Με δεκάδες γυαλιστερούς μιναρέδες να λογχεύουν τον ουρανό της πατρίδας μας και να τραυματίζουν το γαλήνιο χριστιανικό τοπίο των όμορφων ταπεινών εκκλησιών μας που τώρα είναι ερείπια» τόνισε.
«Ανάμεσα σε εκατομμύρια Τούρκους πολίτες που αν συνεχιστεί η ακολουθουμένη πολιτική των γονυκλισιών και των απολογιών, μετά βεβαιότητος θα αποκτήσουν τις 4 βασικές ελευθερίες.
ΟΧΙ για όλη την Ευρώπη, -που δεν θα τις αποδεχθεί- αλλά μόνο για την μονίμως εκτός Σιένγκεν ‘Ομόσπονδη Επανενωμένη Κύπρο’» ανέφερε ο κύριος Σελινόπουλος.  
Καταληκτικά, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης είπε ότι «η σημερινή στάση Ακιντζί και η απόφαση του να αποχωρήσει από τις συνομιλίες, αποδεικνύει τις εκτιμήσεις μας».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH ΤΥΠΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: MONΗ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΜΕΣΩ ΕΛΛΑΔΑΣ

Βίντεο από τη δήλωση: https://www.youtube.com/watch?v=_o1oW3CXHYk&feature=youtu.be


«Εφόσον οι συνομιλίες αποτυγχάνουν η προσοχή μας θα πρέπει να στραφεί προς την ασφαλή εκμετάλλευση του φυσικού αερίου».
Αυτό ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης και πρόσθεσε τα εξής: «Λαμβανομένων υπ όψιν  και των τουρκικών απειλών θεωρούμε ότι η πιο ασφαλής επιλογή είναι ο αγωγός από την Κύπρο προς την Ελλάδα για τη μεταφορά του Κυπριακού και Ισραηλινού φυσικού αερίου.
Ήδη, έχει παρουσιαστεί η πρόταση προς την ΕΕ, η οποία είναι έτοιμη να την στηρίξει οικονομικά στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών ενεργειακών δικτύων». 
Καταλήγοντας, ο κύριος Σελινόπουλος τόνισε: « Η Τουρκία δεν θα τολμήσει να κτυπήσει ούτε αγωγό της ΕΕ, ούτε αγωγό που μεταφέρει φυσικό αέριο του Ισραήλ».  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH ΤΥΠΟΥ
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΣΕΡΙΟΥ: ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΕΒΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ

«Σε ότι αφορά στις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου για την ανάπλαση της Λεωφόρου Τσερίου, και ευρύτερα για το θέμα σημειώνουμε τα εξής:
·         Οι υπουργικές δηλώσεις αναβλύζουν από αλαζονεία και ασέβεια του προς τους δημοκρατικά εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους Στροβόλου, για τους οποίους είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δουλειά τους, αφού δεν καταλαβαίνουν». Ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι έχουν καθήκον να εκφράζουν τις απόψεις των Δημοτών που τους εξέλεξαν.
·         Ούτε ένα μέλος από τη δημοτική ομάδα του Συναγερμού κατά τη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν τάχθηκε υπέρ των σχεδιασμών του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι μισοί τάχθηκαν ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, και οι υπόλοιποι τήρησαν αποχή.
·         Προβληματισμούς για το σχέδιο του Υπουργείου εκτός από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο σύμφωνα με τον Υπουργό «δεν καταλαβαίνει», εξέφρασαν και οργανισμοί όπως: ETEK, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Frederick, σύνδεσμοι ΑΜΕΑ, Σύνδεσμος Πολεοδόμων και πολλοί άλλοι, αρκετοί εκ των οποίων έχουν εκπονήσει και μελέτη για το εν λόγω έργο».
Αυτά αναφέρει μέσω ανακοίνωσης το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει ότι: «Το Υπουργείο Εσωτερικών μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να βρουν τη χρυσή τομή η οποία θα αναβαθμίσει τη λεωφόρο Τσερίου, σε ένα δρόμο ασφαλή, φιλικό, λειτουργικό, εμπορικό και φιλικό προς το περιβάλλον».
«Οι εισηγήσεις και τα παραδείγματα που παραθέτουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι ομάδες πρωτοβουλίας δεν είναι παράλογες και ανέφικτες. Ζητούν όπως η λεωφόρος Τσερίου αναβαθμιστεί στα πρότυπα των λεωφόρων 28ης Οκτωβρίου στην Έγκωμη και Κυρηνείας στο Στρόβολο» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Κινήματος.
«Πείσματα και οι λαϊκισμοί δεν επιτρέπεται να επηρεάζουν την καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών» αναφέρει καταληκτικά η ανακοίνωση της Αλληλεγγύης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Αθαλάσσης 60, 2023, Στρόβολος
Τηλ: 22 007048