19/7/12

Ο Πρέσβης της Κύπρου στη Μαδρίτη ενημέρωσε το Ισπανικό Κοινοβούλιο για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας 19/07/2012


Ο Πρέσβης κ. Αντώνης Τουμαζής παρέστη στις 17 Ιουλίου σε πρόγευμα εργασίας της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ΕΕ του Ισπανικού Κοινοβουλίου μετά από πρόσκληση του προέδρου της κ. Gerardo Camps. Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα καθώς και εκπρόσωποι της Γερουσίας.

Ο κ. Τουμαζής είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας και να απαντήσει σε ερωτήσεις των βουλευτών και γερουσιαστών. Οι ερωτήσεις αφορούσαν κυρίως το Κυπριακό, την οικονομική κρίση, τις σχέσεις με την Τουρκία, το δάνειο από τη Ρωσία, τη Νότια Γειτονία και τη διεύρυνση της ΕΕ.
Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας, καθώς αυτές ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό με τις ισπανικές θέσεις. Τόνισαν επίσης την υποστήριξή τους προς την Κυπριακή Προεδρία και ανέφεραν ότι επιτυχία της αποτελεί επιτυχία όλων των Ευρωπαίων.