14/6/12

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου και Βιομηχανίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καταναλωτών 14/06/2012


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας κ.Λευτέρης Χριστοφόρου και τα μέλη κ.κ. Ζαχαρίας Ζαχαρίου, Αντρέας Μιχαηλίδης, Κώστας Κώστα και Γιώργος Βαρνάβα είχαν σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καταναλωτών (BEUC), με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ.Paolo Martinello. Την αντιπροσωπεία συνόδευε η Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών κα Φρύνη Μιχαήλ.


Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καταναλωτών επέδωσε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή το υπόμνημά της για την Κυπριακή Προεδρία, στο οποίο περιλαμβάνονται οι προτεραιότητές της σε σχέση με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των καταναλωτών.
Ο κ. Χριστοφόρου, αφού υιοθέτησε τις εισηγήσεις που περιλαμβάνονται στο εν λόγω υπόμνημα, υπογράμμισε την ετοιμότητα της Επιτροπής να συμβάλει με δικές της ενέργειες στην προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τέλος, εκφράστηκε εκατέρωθεν η επιθυμία για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Καταναλωτών και του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών για προώθηση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για προστασία των καταναλωτών, η οποία αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την έξοδο από την παρούσα οικονομική κρίση.