11/6/12

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου 11/06/2012


Αυτό που πλήττει την αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό είναι δηλώσεις του τύπου που έκανε σήμερα ο κ. Αναστασιάδης.
Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει ότι η Κύπρος πήρε μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα για την εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας –πιο πρόσφατη αναφορά γίνεται στις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- ο κ. Αναστασιάδης επιμένει ότι δεν λήφθηκαν μέτρα, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα απλά και μόνο για να ασκήσει ισοπεδωτική αντιπολίτευση.


Η άσκηση, όμως, αυτού του είδους της ισοπεδωτικής αντιπολίτευσης δεν είναι την Κυβέρνηση που βλάπτει, αλλά το δημόσιο συμφέρον και την αξιοπιστία της χώρας μας.
Σε ό,τι αφορά δε στην υλοποίηση των στόχων για το δημοσιονομικό έλλειμμα, η προσπάθεια της Κυβέρνησης, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε με τις δηλώσεις του, είναι αυτοί να υλοποιηθούν. Αν υπάρξει απόκλιση, όμως, αυτή μπορεί να δικαιολογηθεί από τη στιγμή που μια χώρα βρίσκεται σε ύφεση. Και η Κύπρος βρίσκεται σε ύφεση. Αυτό προβλέπει η Δημοσιονομική Συνθήκη που ψήφισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία προφανώς αγνοεί ο κ. Αναστασιάδης, παρότι προσπαθεί να παραδώσει μαθήματα περί Ευρώπης.