18/9/12

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους θα συμμετάσχει σε Υπουργική Διάσκεψη για τη Γήρανση, στη Βιέννη 18/09/2012

Στις εργασίες της Υπουργικής Διάσκεψης, με θέμα «Η εξασφάλιση μιας κοινωνίας για όλες τις ηλικίες: Προώθηση της ποιότητας ζωής και της ενεργού γήρανσης», της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNECE), θα συμμετάσχει η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους. Η Υπουργική Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη στις 18-20 Σεπτεμβρίου.



Ο κύριος στόχος της Διάσκεψης είναι να αξιολογηθεί η εφαρμογή του Διεθνούς Σχεδίου Δράσης της Μαδρίτης για τη Γήρανση, πέντε χρόνια μετά την υιοθέτηση του, με γνώμονα την πρόοδο που έχει σημειωθεί, τα περιθώρια για βελτίωση του, και τους τρόπους προσέγγισης των προκλήσεων που εξακολουθούν να υπάρχουν.

Η ενεργός γήρανση και ειδικότερα η συμμετοχή των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας στην κοινωνία, θα είναι στο επίκεντρο του υπουργικού τμήματος της διάσκεψης, η οποία θα επιδιώξει να θέσει τις προτεραιότητες των επόμενων πέντε χρόνων ως προς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων όλων των ηλικιών.

Οι εμπειρογνώμονες και οι υπουργικές επιτροπές θα ασχοληθούν με θέματα πολιτικής, όπως τον καλύτερο τρόπο για την προώθηση της συμμετοχής των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στην αγορά εργασίας και στις κοινωνικές δραστηριότητες, καθώς και με τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για υγιή και ανεξάρτητη γήρανση.

Η Υπουργική Διάσκεψη θα φιλοξενηθεί από την Αυστριακή κυβέρνηση, υπό την αιγίδα του αυστριακού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Προστασίας των Καταναλωτών, με τη συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας και Μη Κυβερνητικών Οργανισμών.