10/7/12

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

Παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας

 στις επιτροπές του ΕΚ

 

Οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ θα παρουσιασθούν αναλυτικά στις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους Κύπριους υπουργούς αυτήν την  εβδομάδα.



Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων

Η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του ΕΚ έθεσαν ερωτήματα στον Κύπριο υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Νεοκλή Συλικιώτη, για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να τροποποιήσει τη συμφωνία για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της ΕΕ και ζήτησαν να βρεθεί σύντομα μία λύση. Ο κ. Συλικιώτης απαντώντας, δήλωσε τα εξής: "Είμαι ικανοποιημένος που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να αναβάλει την ψηφοφορία στην Ολομέλεια, προκειμένου οι νομικές υπηρεσίες να έχουν το χρόνο να εξετάσουν το θέμα αυτό και να καταλήξουν σε εφικτές λύσεις μετά το πέρας των θερινών διακοπών".

Ο κ. Συλικιώτης αναφέρθηκε, επίσης, στις προτεραιότητες της Προεδρίας, για περαιτέρω εφαρμογή των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, την επίτευξη συμφωνίας σε πρώτη ανάγνωση σχετικά με νέους κανόνες διαφάνειας για τις μεγάλες επιχειρήσεις εξόρυξης και το νέο κανονισμό για το θεσμικό πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Κοινωφελών Ιδρυμάτων.