10/7/12

Ο Υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο 10/07/2012

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης είχε σήμερα το πρωί συνάντηση, στο γραφείο του, με τον νέο Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο κ. Jean-Luc Florent, ο οποίος συνοδευόταν από τον στρατιωτικό ακόλουθο της Γαλλίας.

Κατά τη συνάντηση, έγινε ανασκόπηση των εξαίρετων σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας σε όλους τους τομείς. Ιδιαίτερα ανταλλάγηκαν απόψεις στα θέματα της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς και στις σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας της Κύπρου και της Γαλλίας που χαρακτηρίστηκαν ως άριστες.
Ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον Πρέσβη αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και το αδιέξοδο λόγω της αδιαλλαξίας της τουρκικής πλευράς.
Από πλευράς του ο Πρέσβης της Γαλλίας επαναβεβαίωσε τις σταθερές θέσεις αρχών της χώρας του για λύση του Κυπριακού σύμφωνα με τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και επανέλαβε τη σταθερή και διαρκή στήριξη της Γαλλίας στις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.
Στη συνέχεια, ο Υπουργός Άμυνας και ο Πρέσβης της Γαλλίας συζήτησαν θέματα που αφορούν την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο κ. Πρέσβης συνεχάρη τον Υπουργό για τις μέχρι στιγμής επιτυχημένες διοργανώσεις που έχει φέρει εις πέρας το Υπουργείο Άμυνας και αφού επανέλαβε την πλήρη στήριξη της Γαλλίας στην Κυπριακή Προεδρία εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα ολοκληρώσει την Προεδρία της με εξαιρετική επιτυχία.
Κατά τη συνάντηση, εξάλλου, υπογραμμίστηκαν εκατέρωθεν οι παραδοσιακοί δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο χωρών καθώς και η βούληση για περαιτέρω αναβάθμισή τους σε όλα τα επίπεδα.