22/6/12

Συνάντηση Βουλευτών με αντιπροσωπία της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 22/06/2012


Οι Πρόεδροι και μέλη των Επιτροπών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εμπορίου και Βιομηχανίας της Βουλής είχαν σήμερα κοινή συνάντηση με αντιπροσωπία της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, εν όψει της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).


Από πλευράς Βουλής των Αντιπροσώπων, παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Πρόεδροι των εν λόγω επιτροπών, κ.κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Λευτέρης Χριστοφόρου αντίστοιχα, καθώς και τα μέλη κ.κ. Σοφοκλής Φυττής και Δημήτρης Συλλούρης. Από πλευράς Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Robert Goebbels (επικεφαλής), Ιωάννης Τσουκαλάς, Andrej Grzyb, Vladko Todorov Panayotov, Béla Kovács και κυρίες Kathleen Van Brempt και Jolanta Emilia Hibner. Στη συνάντηση παρέστη και ο Κύπριος Ευρωβουλευτής κ. Τάκης Χατζηγεωργίου.
Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση αντάλλαξαν απόψεις που σχετίζονται μεταξύ άλλων, με το ενεργειακό μείγμα των κρατών μελών της ΕΕ και την ανάγκη επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί για περαιτέρω χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Συναφώς, συζητήθηκε η επιλογή ορισμένων κρατών για χρήση πυρηνικής ενέργειας, ενώ ο κ. Χριστοφόρου ενημέρωσε τους Ευρωβουλευτές ότι η Τουρκία προτίθεται να προχωρήσει σε δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου σε μια άκρως σεισμογενή περιοχή, πολύ κοντά σε γειτονικές με την Τουρκία χώρες, όπως η Κύπρος, με αποτέλεσμα οποιοδήποτε ατύχημα στον πυρηνικό αντιδραστήρα να έχει επιπτώσεις στο σύνολο των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.