19/5/12

Η κα Έλση Χριστόφια παρέστη στην έναρξη του Τουρνουά Μίνι Ποδοσφαίρου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»
 
19/05/2012


Η εκπλήρωση ευχών των καρκινοπαθών παιδιών, όπου και αν βρίσκονται, είναι ένα κίνητρο ζωής και ελπίδας, είπε σήμερα η κα Έλση Χριστόφια μιλώντας στην έναρξη του Τουρνουά Μίνι Ποδοσφαίρου που διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», στη Λευκωσία.

Στον χαιρετισμό της στην εκδήλωση η κα Χριστόφια τόνισε τη σημασία της στήριξης των καρκινοπαθών από την κοινωνία, επισημαίνοντας ότι «ευχή και όραμα μας είναι ένα μέλλον με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες ανθρώπινων ζωών εξαιτίας του καρκίνου και της κάθε μορφής ασθένειας».


Αναφερόμενη στον σκοπό της διεξαγωγής του Τουρνουά Μίνι Ποδοσφαίρου, η κα Χριστόφια είπε ότι «ο Σύνδεσμος ʽΈνα Όνειρο Μια Ευχήʼ σε συνεργασία με το αδελφοποιημένο Σωματείο Γονέων Παιδιών με καρκίνο ʽΦλόγαʼ Ελλάδας έλαβε την απόφαση να ενισχύσει οικονομικά πέντε οικογένειες παιδιών με καρκίνο στην Ελλάδα που έχουν άμεση ανάγκη οικονομικής στήριξης. Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιήσει τις ευχές τριών καρκινοπαθών παιδιών, καλύπτοντας τα έξοδα για ένα ταξίδι τους στο Παρίσι και τη
Euro Disney μαζί με τις μητέρες συνοδούς τους».

Η κα Χριστόφια σημείωσε ότι η στήριξη των καρκινοπαθών αποτελεί «υπόθεση που αφορά όλους μας. Η στήριξη, με οποιονδήποτε τρόπο, των ατόμων που υποφέρουν από την ασθένεια αυτή είναι το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει ο καθένας από εμάς».


Τέλος, η κα Χριστόφια συνεχάρη θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου για Παιδιά με Καρκίνο και Άλλες Συναφείς Παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», για το αξιόλογο έργο που επιτελεί με συνέπεια από το 1997.