8/4/12


Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου σε απάντηση δηλώσεων του εκπροσώπου τύπου του ΔΗΣΥ κ. Χ. Γεωργιάδη, χθες
 
08/04/2012


Για το κυπριακό ποδόσφαιρο
Τα όσα έχει αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα προβλήματα που ταλανίζουν το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι παραδοχές όλων, περιλαμβανομένων των παραγόντων του ποδοσφαίρου.


Οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη ουσιαστικά αποτελούν ομολογία ότι πίσω από πολλά κακώς έχοντα του κυπριακού ποδοσφαίρου βρίσκονται οι μεθοδεύσεις του ΔΗΣΥ για υποταγή του ποδοσφαίρου, αλλά και άλλων αθλημάτων, στα δικά του πολιτικά και ιδεολογικά μέτρα.


Για την εξωτερική πολιτική της Κύπρου
Όσο κι αν προσπαθεί, όσο κι αν αγχώνεται ο ΔΗΣΥ να πείσει ότι δήθεν η Κύπρος είναι απομονωμένη όχι μόνο δεν πείθει, αλλά εκτίθεται στην κοινή γνώμη.


Κι αυτό γιατί οι πολίτες γνωρίζουν ότι μια, κατά τον ΔΗΣΥ, απομονωμένη χώρα δεν την επισκέπτονται ηγέτες παγκόσμιας εμβέλειας όπως είναι η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Πάπας, ούτε και δεκάδες άλλοι Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί που επισκέφθηκαν την Κύπρο μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας.


Μια απομονωμένη, κατά τον ΔΗΣΥ, χώρα δεν τυγχάνει της πλήρους υποστήριξης της μεγάλης πλειοψηφίας των μονίμων και μη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Δεν τυγχάνει της υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, η οποία κάλεσε την Τουρκία συγκεκριμένα να εργαστεί για επίτευξη λύσης που να στηρίζεται στα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ.


Η Κύπρος, με τη δραστήρια και πολύπλευρη πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέπτυξε πολύ στενές σχέσεις συνεργασίας και χαίρει της εκτίμησης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Μια απομονωμένη, κατά τον ΔΗΣΥ, χώρα δεν αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα τις απειλές της Τουρκίας και προχωρεί με επιτυχία στις έρευνες για ανεύρεση φυσικού αερίου στη δική της ΑΟΖ, έχοντας τη στήριξη ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας.


Αυτές οι επιτυχίες έχουν καταστήσει την Κύπρο παράδειγμα άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Ο ΔΗΣΥ δεν έχει παρά να διαβάσει τις δηλώσεις του ηγέτη του αδελφού του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαρά, ο οποίος αναφέρει ως παράδειγμα την Κύπρο για το θέμα της ΑΟΖ και του φυσικού αερίου.


Οι επιτυχίες της Κυβέρνησης στην εξωτερική της πολιτική είναι πολλές και εμφανείς. Αυτές οι επιτυχίες έχουν προσδώσει κύρος και αξιοπιστία στη χώρα μας. Αυτός που μένει αγκυλωμένος στις ιδεολογικές του προκαταλήψεις είναι ο ΔΗΣΥ, ο οποίος το μόνο που προτείνει είναι η Κύπρος να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ο οποίος οργανισμός φέρει τεράστιες ευθύνες για την καταστροφή που γνώρισε η χώρα μας το 1974.


Ευτυχώς που την εξωτερική πολιτική της Κύπρου δεν την ασκεί ο ΔΗΣΥ, γιατί είναι τότε που η χώρα μας θα είχε απωλέσει πιστούς φίλους και συμμάχους και θα ήταν απομονωμένη.