10/5/18

Χαιρετισμός Διευθύντριας ΓΤΠ κ. Σόφης Μιχαηλίδου στην τελετή παράδοσης βιβλίων για τα εγκλωβισμένα παιδιά στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο

Χαιρετισμός Διευθύντριας ΓΤΠ κ. Σόφης Μιχαηλίδου στην τελετή παράδοσης βιβλίων για τα εγκλωβισμένα παιδιά στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο

Γεια σας. Με τη σειρά μου κι εγώ ευχαριστώ και συγχαίρω όλους τους εμπνευστές, διοργανωτές, συμβαλλομένους και εκτελεστές του υπέροχου αυτού θεσμού, που αποτελεί μια γιορτή του βιβλίου, η οποία ανοίγει τις πύλες της φέτος τον Μάιο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Κάποιοι ίσως διερωτάστε γιατί το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών συμμετέχει στο Φεστιβάλ Βιβλίου. Το Γραφείο Τύπου και Πληροφορίων ή το PIO όπως είναι καλύτερα γνωστό, είναι η Αρχή Επικοινωνίας του κράτους και συμμετέχει στο Φεστιβάλ υπό την ιδιότητά του ως ο εκδοτικός φορέας του κράτους. Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών εκδίδει τα έντυπα των Υπουργείων, Υπηρεσιών, φορέων και τμημάτων της Κυβέρνησης, με στόχο την ενημέρωση του πολίτη σε όλα τα θέματα που τον αφορούν.
Επίσης, δημιουργούμε τις διαφωτιστικές εκδόσεις που αφορούν στην Κύπρο και το κυπριακό σε διάφορες γλώσσες, με απώτερο στόχο την προβολή της χώρας και του πολιτικού μας προβλήματος, στο εξωτερικό. Όλα όμως παρουσιάζονται και ηλεκτρονικά στη νέα αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας.
Το Γραφείο μας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συμμετέχει με δικό του περίπτερο στο Φεστιβάλ, όπου θα εκτίθεται και θα διατίθεται μεγάλη επιλογή από τις εκδόσεις μας. Καλούμε το κοινό να επισκεφθεί το Φεστιβάλ και το περίπτερο του ΓΤΠ, να ενημερωθεί για τις εκδόσεις μας και να προμηθευτεί τα έντυπα που το αφορούν και ενδιαφέρουν.
Φέτος, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, έχοντας πάντα ως στόχο τη διάχυση της γνώσης, θα παρουσιάσει μια ξεχωριστή εκπαιδευτική δράση για τους μικρούς μας φίλους. Μαζί με το Τυπογραφείο της Κυπριακής Δημοκρατίας θα διοργανώσει ένα ολοήμερο εργαστήρι τυπογραφίας για παιδιά με τίτλο «Μικροί τυπογράφοι εν δράσει», στο πλαίσιο της οποίας τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς τυπώνονται τα βιβλία που διαβάζουν και να τυπώσουν σε μηχανή εκτύπωσης τη δική τους δημιουργία.
Βασικός στόχος του Nicosia Book Fest και των διοργανωτών του είναι η προώθηση της φιλαναγνωσίας και της καλλιέργειας αγάπης για το βιβλίο. Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει της πραγματοποίησης του Nicosia Book Fest 2018, στις 19-20 Μαΐου, οι διοργανωτές του και η Cyta, παρουσιαστής του φετινού Φεστιβάλ, πραγματοποίησαν εκστρατεία συλλογής παιδικών βιβλίων για τα εγκλωβισμένα παιδιά στο Ριζοκάρπασο. Η συλλογή των βιβλίων πραγματοποιήθηκε μεταξύ 3 και 9 Μαΐου, και τα βιβλία παραδίδονται σήμερα στο Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας. Συνολικά έχουμε συγκεντρώσει πέραν των 500 βιβλίων. Ευχαριστούμε τον κ. Χρυσάνθη και το Γραφείο Επιτρόπου για τη συνεργασία και την προθυμία τους να αναλάβουν τη διαδικασία παράδοσης των βιβλίων στα εγκλωβισμένα παιδιά.
Συγχαίρω και πάλι τους συνδιοργανωτές του Nicosia Book Fest για την εξαιρετική συνεργασία και εύχομαι τέτοιου είδους ενέργειες και εκδηλώσεις που προωθούν τον πολιτισμό, τη φιλαναγνωσία, την πνευματική καλλιέργεια και την αγάπη για το βιβλίο να πληθαίνουν.