15/3/18

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 14ης Μαρτίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 15ης Μαρτίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 34 κλήσεις για βοήθεια, 20 πυρκαγιές, δέκα ειδικές εξυπηρετήσεις και τέσσερις ψευδείς κλήσεις.
Η ώρα 10.49 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δωμάτιο στον πρώτο όροφο οικίας στην οδό Άσσιας στον συνοικισμό Τσιακιλερού στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας «Υπ/μου Α. Παπαδόπουλου» με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 11.06. Από την πυρκαγιά έπαθε εκτεταμένες ζημιές ο εξοπλισμός του δωματίου ενώ ζημιές από τον καπνό έπαθε και η βαφή του πρώτου ορόφου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν τυλικτήρες νερού με νερό από τα βυτία των οχημάτων και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Αστυνομία και η πυρκαγιά προκλήθηκε από αναμμένο καντήλι.
Η ώρα 13.24 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε βαφείο οχημάτων στην οδό Ευαγόρα Παλλικαρίδη στη βιομηχανική περιοχή Κονιών στην Πάφο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 13.58. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές σε όχημα το οποίο βρισκόταν εντός του φούρνου βαφής καθώς επίσης και μέρος του εξοπλισμού του φούρνου βαφής. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν τυλικτήρες νερού με νερό από τα βυτία των οχημάτων και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Αστυνομία και η πυρκαγιά προκλήθηκε μετά από λάθος χειρισμό του μηχανήματος βαφής (φούρνου) με αποτέλεσμα την ανάφλεξη αναθυμιάσεων υγρών εύφλεκτων υλών που χρησιμοποιούνται για τη βαφή.