20/4/16

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Λ. Ομήρου

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Γ. Λ. Ομήρου στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Βουλής και Παν. Νεάπολις


Κύριε αντιπρόεδρε του διοικητικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου,
Κυρίες και κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σάς καλωσορίζω στη σημερινή συνάντηση στη Βουλή για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αμοιβαίας βούλησής μας για συνεργασία. Στόχος της καθιδρυόμενης με το μνημόνιο συνεργασίας είναι να συμβάλει στη δημιουργία στενών και ισχυρών δεσμών μεταξύ των δύο μερών, αφενός για να αναβαθμιστεί ο πολυδιάστατος ρόλος της Βουλής στις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που βιώνουμε και αφετέρου για να ενδυναμωθεί η παρουσία και ο ρόλος του Πανεπιστημίου Νεάπολις στα δρώμενα της κυπριακής κοινωνίας.

Ειδικότερα, η συνεργασία που καθιδρύεται αποσκοπεί στην αναβάθμιση του συντεταγμένου ρόλου της Βουλής, συγκεκριμένα του νομοθετικού και κοινοβουλευτικού της έργου, μέσω της παροχής ακαδημαϊκής γνώσης και εμπειρογνωμοσύνης από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις κατά τη συζήτηση σχεδίων νόμου, αλλά και θεμάτων γενικού ή ειδικού ενδιαφέροντος, της ανάπτυξης διαλόγου για τρέχοντα και άλλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας, καθώς και της παροχής επιστημοσύνης ως προς εξειδικευμένα επιστημονικά πεδία. Παράλληλα, μέσω της συνεργασίας του με το κατεξοχήν αντιπροσωπευτικό σώμα του λαού το Πανεπιστήμιο Νεάπολις αποκτά τη δυνατότητα να ισχυροποιήσει τον ρόλο του σε μια εποχή που όλοι οι θεσμοί και φορείς καλούνται να συμβάλουν εποικοδομητικά στην εξεύρεση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Κλείνοντας, θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου ικανοποίηση για την υπογραφή του παρόντος μνημονίου, που, ας σημειωθεί, έρχεται να προστεθεί σε σειρά μνημονίων συνεργασίας που υπέγραψε η Βουλή των Αντιπροσώπων με άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.   Είμαι βέβαιος ότι και αυτή η συνεργασία που καθιδρύεται σήμερα θα υπηρετήσει τον τελικό όλων σκοπό, το καλώς νοούμενο συμφέρον της κοινωνίας των πολιτών.

-------------------------