1/4/16

Επιτυχή επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης πραγματοποίησε το ΚΣΕΔ Λάρνακας, χθες

Επιτυχή επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης
 πραγματοποίησε το ΚΣΕΔ Λάρνακας, χθες


Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι στις 31 Μαρτίου 2016 και ώρα 7.15 μ.μ., το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας-Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας έλαβε επείγουσα τηλεφωνική κλήση, που αφορούσε μικρό ακυβέρνητο αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 27 άτομα και βρισκόταν σε κίνδυνο 14 ναυτικά μίλια βόρεια του Ακάμα.

Ως εκ τούτου, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας-Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας δύο (2) σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Πάφου, τα οποία έσπευσαν στο σημείο και ανέλαβαν την επιχείρηση Διάσωσης. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι Ιατρικές Υπηρεσίες και η Πολιτική Άμυνα για παροχή φροντίδας στους διασωθέντες στο αλιευτικό καταφύγιο Λατσιού, όπου αποβιβάστηκαν οι διασωθέντες.

Κατά την επιχείρηση διασώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες στο μικρό σκάφος, συνολικά 27 άτομα, ανάμεσα τους 3 παιδιά και 6 γυναίκες, χωρίς οποιοδήποτε τραυματισμό και άπαντες είναι καλά στην υγεία τους.

Η επιχείρηση Έρευνας-Διάσωσης ολοκληρώθηκε στις 10.40 μ.μ. την 31 η Μαρτίου και, στη συνέχεια, ανελήφθησαν ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους (Αστυνομία, Τμήμα Μετανάστευσης, Ιατρικές Υπηρεσίες και Πολιτική Άμυνα), σύμφωνα με το Σχέδιο «ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ», που αφορά στη διαχείριση και την αρωγή ατόμων που χρήζουν βοήθειας και προστασίας.