18/1/16

Συνέχεια στη συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ δίδει νέα συμφωνία στον τομέα της υγείας

Συνέχεια στη συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ
δίδει νέα συμφωνία στον τομέα της υγείας

 
Εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ επιτρέπει η Συμφωνία Συνεργασίας στον τομέα της υγείας που ο Υπουργός Υγείας δρ Γιώργος Παμπορίδης και ο ομόλογός του κ. Yakov Litzman υπέγραψαν σήμερα, στο Τελ Αβίβ.

Η Συμφωνία αποτελεί ανανέωση του Σχεδίου Συνεργασίας στον τομέα της Υγείας και της Ιατρικής για την περίοδο 2016-2021 και διαλαμβάνει συνεργασία σε θέματα που αφορούν σε εθνικά προγράμματα υγείας των δύο χωρών, στην αναθεώρηση και βελτίωση των συστημάτων υγείας, την επιδημιολογία, την πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων, την ασφάλεια των τροφίμων και θέματα περιβαλλοντικής υγιεινής. Οι πτυχές της συνεργασίας θα επιτευχθούν μέσω της ανταλλαγής επισκέψεων σε επίπεδο τεχνοκρατών, της από κοινού διοργάνωσης και παρακολούθησης συνεδρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της ανταλλαγής εμπειρογνωμοσύνης σε διάφορες ειδικότητες στον κλινικό χώρο. Τέλος, η Συμφωνία καλύπτει τη συνεργασία σε θέματα αποστολής ασθενών στο εξωτερικό για θεραπεία και τις μεταμοσχεύσεις.

Ο κ. Παμπορίδης επισκέπτεται το Ισραήλ, αποδεχόμενος επίσημη πρόσκληση του Ισραηλινού Υπουργού Υγείας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, έχουν οριστεί επισκέψεις σε νοσηλευτήρια και ιατρικά κέντρα, ενώ πρόσθετα, θα έχει σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους των Υπηρεσιών υγείας του Κράτους του Ισραήλ, με αντικείμενο τη διεύρυνση περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.