16/11/15

Εκδήλωση για την Κύπρο στην Κύμη (Νάπολη)

Εκδήλωση για την Κύπρο στην Κύμη (Νάπολη)


Δημόσια συζήτηση με θέμα «Η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ευρώπη» διεξήχθη χθες στο πλαίσιο τριημέρου εκδηλώσεων που διοργάνωσε στη Νάπολη η Ιταλική Φιλελληνική Εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνικές ημέρες στην Κύμη».

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Νάπολης Filippo D’Oria, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Salerno Massimo Pendenza, ο Κύπριος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νάπολης Πωλ Κυπριανού και ο συνεργάτης για θέματα Τύπου της Πρεσβείας.

Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Κύπρο, τόσο αναφορικά με την οικονομική κρίση όσο και σε σχέση με το Κυπριακό. Υπογραμμίστηκαν δε τα κοινά στοιχεία αλλά και οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στην κρίση που πλήττει την Ελλάδα κι εκείνη της κυπριακής οικονομίας.

Κατά τη συζήτηση, δόθηκε επίσης μεγάλη έμφαση γύρω από τη φύση του Κυπριακού, τα βαθύτερα αίτια του, τις κυπρογενείς υποχρεώσεις στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και τις δυσκολίες που συναντούν οι επίμονες προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης να βρεθεί βιώσιμη και δίκαιη λύση.

Τη συζήτηση παρακολούθησαν περίπου 150 άτομα, οι περισσότεροι παράγοντες της πολιτιστικής ζωής της Νάπολης.

Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας στη Ρώμη έθεσε υπό την αιγίδα της το τριήμερο εκδηλώσεων.
______________
16 Νοεμβρίου, 2015