24/11/15

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου

Μετά τη συνεδρία, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την έκδοση διατάγματος, με το οποίο εφαρμόζεται μειωμένος συντελεστής 5% για ανακαινίσεις και επισκευές όλων των ιδιωτικών κατοικιών, περιλαμβανομένων και αυτών που δεν χρησιμοποιούνται ως κύριος και μόνιμος χώρος διαμονής.

Επίσης το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την τροποποίηση του σχεδίου παροχής οικονομικής βοήθειας σε άτομα με αναπηρίες για απόκτηση αυτοκινήτου. Κυριότερες τροποποιήσεις είναι οι εξής:

• Στην αύξηση της επιχορήγησης, στις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος χρειάζεται κατάλληλα επισκευασμένο όχημα, ώστε να είναι εφικτό να εισέρχεται και να επιβαίνει στο αυτοκίνητο καθήμενος σε τροχοκάθισμα.

• Στη δυνατότητα αγοράς αυτοκινήτου όχι μόνο από συγκεκριμένο πωλητή αυτοκινήτων, αλλά και από οποιονδήποτε πωλητή, ώστε να διευκολυνθεί η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με χαμηλότερο κόστος για τα άτομα με αναπηρίες.

• Στη δυνατότητα αγοράς του αυτοκινήτου μετά την υποβολή της αίτησης, αλλά πριν την εξασφάλιση της τελικής έγκρισης, σε εξαιρετικές και επείγουσες περιπτώσεις και νοουμένου ότι ο δικαιούχος θα ικανοποιήσει όλες τις προϋποθέσεις και κριτήρια του σχεδίου.

Για τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του σχεδίου, έγινε διαβούλευση με την Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων και με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου».