18/9/15

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων παρέλαβε την Λίστα Λαγκάρντ από τον Έφορο Φορολογίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων παρέλαβε
την Λίστα Λαγκάρντ από τον Έφορο Φορολογίας

Την Λίστα Λαγκάρντ από τον Έφορο Φορολογίας κ. Γιαννάκη Λαζάρου παρέλαβε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου.
Παραλαμβάνοντας την Λίστα, ο κ. Ομήρου ευχαρίστησε τον Έφορο Φορολογίας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της Βουλής για κατάθεση της Λίστας στο Γραφείο του Προέδρου του Σώματος, διευκρινίζοντας ότι «σε καμιά περίπτωση αυτό (το αίτημα) δεν αποτελεί αμφισβήτηση ότι θα υπάρξει ο νομότυπος έλεγχος από τον κατά νόμο υπεύθυνο, που είναι ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, δυνάμει του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας».
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων «θεώρησε, δεδομένων και των γεγονότων που επισυνέβησαν και σε άλλες χώρες όπου υπήρξε κατάθεση αυτών των καταλόγων, και για να υπάρχει και αίσθημα της ευρύτερης δυνατής εμπιστοσύνης ανάμεσα στον λαό για σκοπούς πρόσθετης διασφάλισης ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε αλλοίωση ή αφαίρεση οποιουδήποτε από την Λίστα, να υπάρξει αυτή η συνδρομή της Βουλής των Αντιπροσώπων προς την κατεύθυνση της δημιουργίας αυτού του κλίματος εμπιστοσύνης που είναι τόσο αναγκαίο σήμερα που περνάμε κρίση ως πολίτευμα, ως πολιτικό σύστημα, ιδιαίτερα μετά την έλευση της οικονομικής κρίσης».
Τέλος, ο κ. Ομήρου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την εκτελεστική εξουσία για την απόφαση να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε θετική ανταπόκριση στο αίτημα της Βουλής των Αντιπροσώπων.