18/9/15

Ανακοίνωση Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σχετικά με δημοσιεύματα

Ανακοίνωση Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
σχετικά με δημοσιεύματα

Αναφορικά με δημοσιεύματα στον καθημερινό Τύπο για το θέμα του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επιθυμεί να επισημάνει τα ακόλουθα:
1. Πριν από δύο χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, το ενοίκιο του κτιρίου μειώθηκε από €205.000 σε €80.000. Σύμφωνα δε με το αρχικό συμβόλαιο, το ύψος του ενοικίου από τον Ιούλιο του 2014, θα ήταν €235.000. Σημειώνεται ότι πρόκειται για κτίριο υψηλών προδιαγραφών, στο οποίο είχαν γίνει αρκετές τροποποιήσεις, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου σύμφωνα πάντα με το αρχικό συμβόλαιο, επιβαρύνεται και με τις δαπάνες συντήρησης.
2. Ο Κεντρικός Φορέας Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, για συνέχιση της παραμονής του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών στο κτίριο. Το ύψος του ενοικίου, το οποίο συμφωνήθηκε, ουσιαστικά αποτελεί μείωση του ενοικίου, που θα πλήρωνε το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών, σύμφωνα με το αρχικό συμβόλαιο.
3. Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων παραμένει στη διάθεση των λειτουργών των ΜΜΕ, για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση κριθεί απαραίτητη.