29/5/15

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων Π.Ε.Π.





Η Εκτελεστική Γραμματεία της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων Π.Ε.Π.


με την συμμετοχή του κ. Ανδρέα Παπαπολυβίου Πρόεδρου, του κ. Άθου Ελευθερίου Αντιπρόεδρου και του κ. Αντρέα Μερακλή Γραμματέα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Ηλία Φωτόπουλο Πρέσβη της Ελλάδος τον οποίον καλωσόρισε στο πολύπαθο νησί μας, ευχόμενοι και ελπίζοντες ότι η παρουσία του θα είναι για μια ακόμη φορά, γέφυρα επικοινωνίας και προβολής από μέρους του, των προβλημάτων και προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο Κυπριακός λαός εδώ και 41 ολόκληρα χρόνια με την εισβολή των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων.

Η Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων (Π.Ε.Π.) απαιτεί την εξεύρεση μιας λύσης βιώσιμης και λειτουργικής που θα αντέχει στο χρόνο και η επιστροφή στις πατρογονικές εστίες.

Η λύση να διασφαλίζει την επέκταση του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την Κύπρο. Μέσα στα πλαίσια των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Η.Ε.

(i)            Μία Διεθνή Προσωπικότητα
(ii)          Μία  ενιαία Κυριαρχία
(iii)         Μία και μόνη Ιθαγένεια


Ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Ηλίας Φωτόπουλος διαβεβαίωσε τα Μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας ότι θα εργαστεί σκληρά σε συνεργασία με την κυπριακή Κυβέρνηση, έτσι ώστε επιτέλους να εξευρεθεί μια λύση βιώσιμη και λειτουργική.

Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ε.Π. επιδόθηκε σχετικό Υπόμνημα.


Λευκωσία 28 Μαΐου 2015