16/4/15

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε δημοσίευμα
για τις αποζημιώσεις  για επαγγελματικά υποστατικά στη Λάρνακα

 
Σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πολίτης», με υπέρτιτλο «Τέσσερις μήνες από τις πλημμύρες» και τίτλο «Περιμένουν τις αποζημιώσεις», σε σχέση με την κατ’ εξαίρεση καταβολή αποζημιώσεων για επαγγελματικά υποστατικά που πλήγηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε περιοχές της επαρχίας Λάρνακας και την ευρύτερη περιοχή των Δήμων Λάρνακας και Αραδίππου, στις 13-14 Δεκεμβρίου 2014, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

«Σύμφωνα με την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με την αποζημίωση των επαγγελματικών υποστατικών, η αποζημίωση θα αφορά κτήριο και εξοπλισμό ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένο ή όχι. Η κάθε περίπτωση θα εξετάζεται ξεχωριστά από την Ειδική Επιτροπή που έχει οριστεί.
 
Στο παρόν στάδιο, η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, αξιολογεί τις εκθέσεις που έχουν σταλεί, μέχρι σήμερα, από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, σε σχέση με τον εξοπλισμό των επηρεαζόμενων επαγγελματικών υποστατικών. Παράλληλα, ξεκίνησε και η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων για ζημιές σε κτήρια που αφορούν επαγγελματικά υποστατικά.

Συναφώς αναφέρεται ότι, μέχρι στιγμής, έχουν καταβληθεί τα ακόλουθα ποσά, ως αποζημιώσεις για τις πλημμύρες, στην επαρχία Λάρνακας: Για κατοικίες: 414.666 ευρώ, για οχήματα 55.997 ευρώ. Επίσης, έχει καταβληθεί για την Επαρχία Λάρνακας και το ποσό των 67.917,60 ευρώ για ενοικιάσεις μηχανημάτων για καθαρισμό.
 
Η συγκεκριμένη περίπτωση στην οποία αναφέρεται το εν λόγω δημοσίευμα, τυγχάνει χειρισμού στο πλαίσιο της πιο πάνω διαδικασίας».