5/12/14

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριου Δημητριάδη

Χαιρετισμός του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων
κ. Μάριου Δημητριάδη
στη συνέντευξη Τύπου των Κυπριακών Ταχυδρομείων

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι στη σημερινή συνέντευξη Τύπου των Κυπριακών Ταχυδρομείων, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν οι νέες Υπηρεσίες Τοπικών Ταχυμεταφορών “PostExpress”, η εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά (Smartphone application) και η Υπηρεσία “Santa2me”, ειδικά για τις εορτές των Χριστουγέννων.
Η Πολιτεία, και ειδικότερα το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, χαιρετίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για ανταπόκριση των Κυπριακών Ταχυδρομείων στις νέες συνθήκες της ταχυδρομικής αγοράς, με την εισαγωγή νέων καινοτόμων υπηρεσιών, καθώς και βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης του κοινού, μέσω των ήδη παρεχόμενων υπηρεσιών. Καινοτομίες που εντάσσονται στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του ως παροχέα καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας, αλλά και προσαρμογής στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον και τεχνολογικές εξελίξεις, μετά και τη φιλελευθεροποίηση της ταχυδρομικής αγοράς από την 1 η Ιανουαρίου 2013.
Παράλληλα, το Υπουργείο έχει αναδείξει ως στρατηγικό του στόχο, τη διοικητική και οικονομική αυτονόμηση των Κυπριακών Ταχυδρομείων, ως αποτέλεσμα της μελέτης συμβούλων / εμπειρογνωμόνων, με την εμπλοκή όλων των κοινωνικών εταίρων και ιδιαίτερα των εργαζομένων, με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των Κυπριακών Ταχυδρομείων σε βάθος χρόνου, αλλά και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του υφιστάμενου προσωπικού.
Ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια για αυτονόμηση των Κυπριακών Ταχυδρομείων θα καρποφορήσει μέχρι το τέλος του 2015, έτσι ώστε, μέσα από τις αναγκαίες αλλαγές που θα επέλθ ουν, να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους.