19/12/14

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας με αντιπροσωπεία της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας με αντιπροσωπεία της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.


Δρομολογημένα για επίλυση είναι τα θέματα που απασχολούν τους κυβερνητικούς ιατρούς, και τα οποία ακόμη βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υγείας κ. Φίλιππος Πατσαλής σε δηλώσεις του μετά το πέρας σημερινής συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.).

«Με την Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι κυβερνητικοί ιατροί. Δηλαδή, το θέμα των εκτάκτων, των αποπαγοποιήσεων των θέσεων –που εύχομαι να περάσουν από τη Βουλή- και το θέμα των υπερωριών. Νομίζω πως, όσα από αυτά τα θέματα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί, είναι δρομολογημένα για επίλυση», ανέφερε ο κ. Υπουργός.

Επισήμανε δε πως μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στα νομοθετικά προσχέδια και, ιδιαίτερα, σε αυτό της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων. «Συζητήσαμε πολύ περισσότερο τα προσχέδια των νομοσχεδίων και ιδιαίτερα αυτό της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων που αφορά άμεσα την ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. Θα μας δοθούν οι θέσεις της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. Θεωρώ ότι με τους γιατρούς του δημοσίου είμαστε στην ίδια ομάδα. Όλοι θέλουμε τα δημόσια νοσηλευτήρια να λειτουργούν καλύτερα, αποδοτικότερα και να γίνουν οι απαιτούμενες αναδιαρθρώσεις, ούτως ώστε να μπορέσουν, σε συνθήκες ΓεΣΥ, να αντεπεξέλθουν των προβλημάτων τους και να υπηρετήσουν, πρώτιστα, την υγεία του πολίτη».

Ερωτηθείς για τη σημερινή συνάντηση της Μεικτής Επιτροπής Προσωπικού, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση της Μεικτής Επιτροπής Προσωπικού, η οποία γίνεται μεταξύ της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) και του Υπουργείου Οικονομικών, και στην οποία πρώτη συνάντηση είθισται ο Υπουργός να παρευρίσκεται.

«Στη συνάντηση είχα την ευκαιρία να περιγράψω πως τα νομοσχέδια θα αναβαθμίσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια της Κύπρου. Υπάρχουν κάποια νομικά θέματα που έχουν εγερθεί από την ΠΑΣΥΔΥ και αφορούν όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, τα οποία θα εξεταστούν με τη Νομική Υπηρεσία. Ο διάλογος αυτός θα συνεχιστεί με το Υπουργείο Οικονομικών, ούτως ώστε να συμφωνήσουμε και να ολοκληρωθούν τα προσχέδια των νομοσχεδίων για να μπορούμε, μέσω του Υπουργικού Συμβουλίου, να καταλήξουν στη Βουλή για ψήφιση», είπε ο κ. Πατσαλής.

__________