21/11/14

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων τέλεσε τα εγκαίνια της Αίθουσας Μουσικής Τεχνολογίας του Μουσικού Λυκείου Πάφου

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων τέλεσε τα εγκαίνια της Αίθουσας Μουσικής Τεχνολογίας του Μουσικού Λυκείου Πάφου
21/11/2014


Τα εγκαίνια της Αίθουσας Μουσικής Τεχνολογίας του Μουσικού Λυκείου Πάφου, στο Λύκειο Α’ Εθνάρχη Μακαρίου Γ’, τέλεσε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης.

Στην ομιλία του, ο κ. Υπουργός επεσήμανε ότι η μουσική είναι η γλώσσα που δεν γνωρίζει σύνορα, η γλώσσα που ενώνει τους ανθρώπους. Το Μουσικό Σχολείο, τόνισε, πέρα από την προσφορά των αναγκαίων γνώσεων, αναπτύσσει τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και την ευαισθησία των μαθητών, ειδικότερα σε θέματα πολιτισμού. «Τα Μουσικά Σχολεία, αποτελούν, χωρίς αμφιβολία, μία από τις ομορφότερες εκφάνσεις πολιτισμού της δημόσιας εκπαίδευσης της χώρας μας», τόνισε ο κ. Δημητριάδης.

Είναι για αυτόν ακριβώς τον λόγο, σημείωσε, που η λειτουργία της Αίθουσας Μουσικής Τεχνολογίας αποτελεί εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για το Μουσικό Λύκειο Πάφου. Η λειτουργία του υπερσύγχρονου studio θα δώσει, όπως ανέφερε, τη δυνατότητα στα παιδιά να γράφουν και να δημιουργούν τη δική τους μουσική, να την ηχογραφούν και πρωτίστως να την μεταδίδουν. «Με αυτό τον τρόπο το Μουσικό Λύκειο Πάφου θα αποτελέσει έναν πυρήνα εκπαίδευσης και πολιτισμού, που θα αναδείξει το ταλέντο των παιδιών», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας ο κ. Υπουργός εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στη λειτουργία της Αίθουσας Μουσικής Τεχνολογίας και ευχήθηκε στους μαθητές μια ονειρική περιδιάβαση στον μαγικό κόσμο της μουσικής.