21/11/14

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με την πραγματοποίηση εκπαιδευτικού Σεμιναρίου σε θέματα έρευνας και διάσωση

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με την πραγματοποίηση εκπαιδευτικού Σεμιναρίου σε θέματα έρευνας και διάσωσης
21/11/2014


Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι χθες και σήμερα πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό Σεμινάριο, με θέμα «Ασφάλεια Πτήσεων κατά τη διάρκεια Επιχειρήσεων Έρευνας-Διάσωσης και καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης», στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), στη Λάρνακα.
Σκοπός του Σεμιναρίου ήταν η παρουσίαση θεμάτων ασφάλειας πτήσεων στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών ή/και ελικοπτέρων, σε περιπτώσεις επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 45 υψηλόβαθμα στελέχη και λειτουργοί από δέκα Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και στελέχη από την UNFICYP, την Πολεμική Αεροπορία του Λιβάνου και την Πολεμική Αεροπορία της Μεγάλης Βρετανίας, που εδρεύουν στην Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου.
Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου περιελάμβανε διαλέξεις από εξειδικευμένα στελέχη Υπουργείων και Υπηρεσιών της Δημοκρατίας και αποτελεί το πρώτο στο είδος του που διοργανώνεται στην Κύπρο, με πλήρη σχεδίαση και συντονισμό από το ΚΣΕΔ.
Σε χαιρετισμό του, που διαβάστηκε από τον Διευθυντή του Επιτελείου του Υπουργείου Άμυνας, Πλοίαρχο Κωνσταντίνο Φυτιρή, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαϊδης, αφού συνεχάρη τους συμμετέχοντες, σημείωσε πως το πρόγραμμα των σεμιναρίων και ασκήσεων θα συνεχιστεί το 2015 με περισσότερες διεθνείς συμμετοχές, καθιερώνοντας πλέον την Κύπρο ως κόμβο παροχής και υποστήριξης ανθρωπιστικών επιχειρήσεων και περιφερειακό κέντρο παροχής εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας σε θέματα έρευνας και διάσωσης.