20/10/14

Αμερικανοί ιατροί εξετάζουν δωρεάν παιδιά με ορθοπεδικά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Αμερικανοί ιατροί εξετάζουν δωρεάν παιδιά με ορθοπεδικά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας
20/10/2014


Ομάδα Αμερικανών ορθοπεδικών ιατρών του διεθνούς φήμης Νοσοκομείου Shriners του Springfield, Μασαχουσέτης, με επικεφαλής τον Δρα David Drvaric εξετάζουν από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014, εντελώς δωρεάν στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας 500 περίπου παιδιά με σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα και παθήσεις.

Η ομάδα των Αμερικανών Ορθοπεδικών Ιατρών επισκέπτεται την Κύπρο μία φορά τον χρόνο, κάθε Οκτώβριο, στα πλαίσια της συνεργασίας που ανέπτυξε το Ίδρυμα Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαΐδη με το νοσοκομείο Shriners το 1995.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη που ακολούθησε της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας κ. Φίλιππου Πατσαλή στο χώρο εξέτασης σήμερα, ο Υπουργός, εξαίροντας το έργο που επιτελείτε τόσο από το Ίδρυμα Παρασκευαΐδη όσο και από την ομάδα των ιατρών, ανέφερε πως πέραν της εξέτασης των 500 περίπου παιδιών, «διευθετείται και η μετάβαση και θεραπεία μεγάλου αριθμού παιδιών στο Νοσοκομείο του Springfield, όπου οι εγχειρίσεις και όλα τα έξοδα θεραπείας είναι προσφορά των Νοσοκομείων Shriners». Μέχρι τώρα εξετάστηκαν περίπου 8000 χιλιάδες παιδιά, είπε.

Πρόσθεσε δε, πως σε όσα παιδιά δεν γίνεται κατορθωτή η εξέτασή τους κατά την διάρκεια της επίσκεψης-παραμονής των ιατρών στην Κύπρο ή χρειάζονται επανεξέταση ή μετεγχειρητική εξέταση, γίνεται τηλεδιάσκεψη στο ίδρυμα Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, στην παρουσία και βοήθεια Κύπριου ιατρού. Μέχρι σήμερα εξετάστηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης γύρω στα 900 παιδιά.

Το Ίδρυμα Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαΐδη άρχισε την συνεργασία του με τα Νοσοκομεία Shriners στο Springfield και Βοστώνη το 1983 για παιδιά κάτω των 18 με επιτυχείς εγχειρίσεις της σπονδυλικής στήλης, των άκρων και αφαίρεση γιγαντιαίων σπίλων από το σώμα τους.

Από το 1995 το Ίδρυμα ανέπτυξε συνεργασία με το νοσοκομείο των Shriners στο Springfield για να βοηθήσουν όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά που παρουσίαζαν ορθοπεδικά προβλήματα.

Για την εξέταση των παιδιών με ορθοπεδικά προβλήματα παραχωρείται διαμορφωμένος χώρος στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο οποίος χρησιμοποιείται από την ομάδα των Αμερικανών ιατρών προς τον σκοπό αυτό.