29/10/14

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε

τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Sameh Hassan Shoukry.

Μετά τη συνάντηση, ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στους δημοσιογράφους τα εξής: «Ήταν τιμή να έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Πρόεδρο. Ήταν μια σημαντική συνάντηση, όπου είχα την τιμή να διαβιβάσω στον Πρόεδρο τις καλύτερες ευχές του Προέδρου Abdel Fattah al Sisi και το ότι προσβλέπει πολύ στο να τον συναντήσει για άλλη μια φορά στο Κάιρο στις 8 Νοεμβρίου για την τριμερή Σύνοδο που θα γίνει μεταξύ Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου.

Συζητήσαμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με το πώς βελτιώνουμε τη διμερή μας σχέση καθώς και την τριμερή μας σχέση με τα αδέλφια και φίλους μας Έλληνες, και συζητήσαμε επίσης διάφορα περιφερειακά προβλήματα, αναφορικά με την κατάσταση στη Λιβύη και τη διένεξη μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, τις εξελίξεις στο Ιράκ και την κοινή μας συμμετοχή στη συμμαχία κατά του ΙSIS.

Ήταν μια πολύ καρποφόρα συνάντηση για μένα. Άκουσα τα σχόλια και την εκτίμηση του Προέδρου για την κατάσταση και προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας. Μεγάλο μέρος της συνάντησης αφορούσε τη διμερή μας σχέση, όπου ο Πρόεδρος υπέδειξε την επιθυμία του να ενισχύσει τη συνεργασία, ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα, κάτι που θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο επίπεδο ζωής τόσο για τους Κύπριους όσο και για τους Αιγύπτιους».
___________________