15/9/14

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στην Υπουργική Διάσκεψη για τη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική

Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στην Υπουργική Διάσκεψη
για τη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί αύριο, 16 Σεπτεμβρίου, για τη Μαδρίτη, όπου θα συμμετάσχει στην Υπουργική Διάσκεψη που διοργανώνει η Ισπανία, με θέμα τις προκλήσεις σταθερότητας και ανάπτυξης στη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική.

Στην εν λόγω Διάσκεψη προσκλήθηκαν και θα συμμετάσχουν οι αρμόδιοι Υπουργοί των επτά Μεσογειακών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του “5+5 Western Mediterranean Forum”, του “Libya Neighbouring Countries Group”, καθώς και εκπρόσωποι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Αραβικού Συνδέσμου και της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Η Διάσκεψη θα έχει άτυπο χαρακτήρα και θα επικεντρωθεί στην ανταλλαγή απόψεων επί των διαφόρων πτυχών της κρίσης στη Λιβύη, στοχεύοντας παράλληλα στην εξεύρεση τρόπων στήριξης του λιβυκού λαού στην εν εξελίξει και κρίσιμη διαδικασία πολιτικής μετάβασης.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Διάσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας. Στο πλαίσιο της παραμονής του στη γαλλική πρωτεύουσα θα συναντηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου με τον Γάλλο ομόλογό του κ Laurent Fabius, καθώς και με τον διπλωματικό σύμβουλο του Γάλλου Προέδρου κ. Jacques Audibert στις 19 Σεπτεμβρίου.

Στο επίκεντρο των επαφών του κ. Κασουλίδη θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με έμφαση στις εξελίξεις σε Ιράκ, Συρία και Λιβύη, καθώς και άλλα ευρωπαϊκά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα παραχωρήσει, επίσης, συνεντεύξεις σε εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης.
________________