19/6/14

Αποφάσεις της Κυβέρνησης με στόχο την επίλυση των προβλημάτων των οδηγών αστικών ταξί

Αποφάσεις της Κυβέρνησης με στόχο την επίλυση
των προβλημάτων των οδηγών αστικών ταξί


Ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας συναντήθηκε
με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Αστικών Ταξί

Τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες οδηγοί εξετάστηκαν σήμερα σε συνάντηση που είχε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παναγιώτης Αντωνίου με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Αστικών Ταξί στην παρουσία εκπροσώπου της ΠΟΒΕΚ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε δύο ώρες, η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των οδηγών ταξί και ζήτησε την αρωγή της Πολιτείας για επίλυσή τους.

Από την πλευρά του ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έδωσε οδηγίες ώστε να πραγματοποιηθεί η σημερινή συνάντηση, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει έντονο ενδιαφέρον για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των επαγγελματιών οδηγών.

Ο κ. Αντωνίου διαβεβαίωσε τα μέλη της αντιπροσωπείας ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εξέταση όλων των προβλημάτων που τέθηκαν ενώπιον του κατά τη συνάντηση και σημείωσε ότι, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, η Πολιτεία θα προβεί σε ανάλογες παρεμβάσεις εκεί και όπου χρειάζεται με στόχο την ταχύτερη επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Μετά το πέρας της Συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τη σύσκεψη.

Ως απόδειξη των προθέσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα:

  • Στη σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής για την εξέταση των προβλημάτων. Διευκρινίζεται ότι στη συζήτηση της Επιτροπής θα τεθούν εκ νέου όλα τα θέματα.
  • Στον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών έτσι ώστε το κράτος να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά το πρόβλημα της πειρατείας στο επάγγελμα.
  • Στην προώθηση της δημιουργίας των χώρων εξυπηρέτησης του καταναλωτή (πιάτσες) σε όλες τις επαρχίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθεί προσωπικά την εξέλιξη του διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.