19/6/14

Χαιρετισμός του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Π. Αντωνίου στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου



Nα μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.


Χαιρετισμός του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας
 κ. Π. Αντωνίου στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου


Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που βρισκόμαστε, εγώ και οι άλλοι αξιωματούχοι, στην αγαπημένη χερσόνησο της Καρπασίας, για την τελετή αποφοίτησης του εγκλωβισμένου Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου. Βρισκόμαστε εδώ από χρέος τιμής για τους ανθρώπους που με αγωνιστικότητα, καρτερικότητα και αντοχή παραμένουν ριζωμένοι στη γη τους, κρατώντας ζωντανή την ελπίδα, μέχρι που να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες για τον τόπο μας.

Βρισκόμαστε εδώ για να δώσουμε το μήνυμα ότι το Ριζοκάρπασο και οι εγκλωβισμένοι μας αντιστέκονται και καρτερούν και εμείς, που ζούμε στην ελεύθερη Κύπρο, συμπάσχουμε, στηρίζουμε και συνδράμουμε με κάθε τρόπο για τη λύτρωση του τόπου μας και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για τους συμπατριώτες μας της Καρπασίας.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις ανησυχίες και την αγωνία σας γιατί εσείς βιώνετε τη διαίρεση με τον πιο βασανιστικό τρόπο.

Θέλω να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, με την προσδοκία ότι φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά που η αποφοίτηση των μαθητών του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου τελείται υπό αυτό το παράδοξο και αδόκιμο για όλο τον κόσμο, καθεστώς.

Αντιλαμβάνεστε τους λόγους για τους οποίους ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν μπορεί να είναι ο ίδιος εδώ, όπως θα ήθελε, για να χαιρετήσει και να καμαρώσει τους μαθητές που επιτυχώς αποφοιτούν από το ιστορικό Γυμνάσιο του Ριζοκαρπάσου.  

Η εδώ παρουσία μας στόχο έχει να μοιράσει τα συναισθήματα αγάπης και στήριξης που νιώθουμε. Σε αυτό το πνεύμα σας εκφράζω τη βαθιά εκτίμηση τόσο εμένα προσωπικά όσο και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αναφέρομαι στους καθηγητές, στους μαθητές, στο βοηθητικό προσωπικό και στους γονείς. Σας εκφράζω την εκτίμηση αλλά και το θαυμασμό μας που μέσα σε αντίξοες συνθήκες, κρατάτε ζωντανό τούτο τον τόπο. Που μέσα από δυσκολίες και κακουχίες, κρατάτε ζωντανά τα χώματα της Καρπασίας προσμένοντας με καρτερικότητα την ημέρα που θα ζείτε ως ευρωπαίοι πολίτες ελεύθερα χωρίς επιτηρήσεις, καταπιέσεις και εξευτελισμούς.

Γι’ αυτήν την ελευθερία και την επανένωση της πατρίδας μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μέχρι την τελική δικαίωση του τόπου και του λαού μας. Μέχρι την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης που να καταργεί τη βίαιη διαίρεση και να επανενώνει την Κύπρο στα πλαίσια μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και να αποκαθιστά και να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των νομίμων κατοίκων της Κύπρου.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι αποφασισμένος να εργαστεί, χωρίς να φεισθεί κόπου, μόχθου και χρόνου για να επανενώσει την πατρίδα μας και το λαό μας, γιατί βαθειά είναι η πίστη του ότι αυτό είναι κατορθωτό και ιδιαίτερα ωφέλιμο για το σύνολο του λαού μας, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.

Οι Κύπριοι που τόσο υπέφεραν, πρέπει επί τέλους να ξαναβρούν το δρόμο της ειρήνης, της συνδημιουργίας και της ανάπτυξης. Και έχουμε συναίσθηση του γεγονότος ότι η πορεία αυτή διέρχεται μέσα από τη συμφιλίωση, την αλληλοκατανόηση και τη συνεργασία.

Πρέπει να ξέρετε πως οι προσπάθειές μας ενισχύονται μέσα από τη δική σας στήριξη και συμπαράσταση. Μέχρι να έλθει η πολυπόθητη εκείνη ημέρα της λύσης να είστε βέβαιοι πως θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας, πολιτεία και κοινωνία.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε εδώ στο Γυμνάσιο του Ριζοκαρπάσου. Τιμούμε τον καθημερινό σας αγώνα για μόρφωση και πρόοδο σε ένα σχολείο που παραμένει στην πρωτοπορία, που αντέχει, που υπομένει αλλά κυρίως ελπίζει.

Σε εσάς, τους τελειόφοιτους του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, σας διαβεβαιώ πως βλέπουμε τους καλύτερους πρεσβευτές της πατρίδας μας, τους αγγελιοφόρους της ελπίδας. Στα επόμενα βήματα της ζωής σας να έχετε στο νου και στην καρδιά, το Ριζοκάρπασο, τον Απόστολο Αντρέα και όλα εκείνα που σας κράτησαν εδώ στην ιερή γη της Καρπασίας.

Σας εύχομαι πρόοδο, προκοπή όπου και αν βρεθείτε, υγεία, χαρά και υλοποίηση του οράματος του λαού μας για επανενωμένη πατρίδα.

--------------------