6/5/14

Ο Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με την Πρέσβειρα της Σλοβακίας

Ο Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε
με την Πρέσβειρα της Σλοβακίας


O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δρ Κώστας Καδής είχε σήμερα συνάντηση με την Πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Κύπρο κα Oksana Tomová.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά στις μέχρι τώρα αγαστές σχέσεις των δύο χωρών και επιβεβαιώθηκε η επιθυμία για περαιτέρω συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης.

Συζητήθηκαν επίσης οι προσπάθειες της Πρεσβείας της Σλοβακίας για επαναπροσέγγιση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων οι οποίες, όπως ανέφερε η κα Tomová, είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικές. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι τέτοιες προσπάθειες θα μπορούσαν να αναπτυχθούν πιλοτικά στα θέματα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην προοπτική εφαρμογής μιας από τις συμφωνίες που είχε επιτευχθεί στα πλαίσια της Τεχνικής Επιτροπής για το Περιβάλλον, της οποίας υπήρξε επικεφαλής. Η συμφωνία αυτή στόχευε στην προσφορά γνώσεων για το περιβάλλον και την ευαισθητοποίηση των νέων ολόκληρης της Κύπρου, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. Σημείωσε ότι στα θέματα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης η Κύπρος θεωρείται ότι πρωτοπορεί και ότι το Υπουργείο έχει ετοιμάσει εκπαιδευτικό υλικό υψηλών προδιαγραφών το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Συμφωνήθηκε ακόμη όπως υπογραφεί, μέχρι το φθινόπωρο, η Συμφωνία για την Αμοιβαία Αναγνώριση Τίτλων Σπουδών μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Σλοβακίας.