8/5/14

Βραβεύτηκαν οι καλύτεροι νέοι τεχνίτες στην Τελετή Λήξης του 3ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2014



Τη Δευτέρα 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης του 3ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2014, στα κεντρικά γραφεία του Κέντρου Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) στη Λευκωσία.
Στην τελετή παρίσταντο ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέας Ασσιώτης, οι Διευθυντές του Κέντρου Παραγωγικότητας και του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ), εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, μέλη των κριτικών επιτροπών, διαγωνιζόμενοι και κοινό.


Ο 3ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2014 διοργανώθηκε από το ΚΕΠΑ και το ΑΞΙΚ και πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, στις 28 και 29 Μαρτίου στο ΑΞΙΚ για τα Επαγγέλματα του Μάγειρα και του Τραπεζοκόμου, και στις 12 Απριλίου στα Εργαστήρια Τεχνικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΚΕΠΑ στη Λεμεσό για τα επαγγέλματα του Εγκαταστάτη ξηρής δόμησης/Σοβατζή, Συγκολλητή, Υδραυλικού/Κεντρικές Θερμάνσεις, Ηλεκτρολόγου, Τεχνικού Ψύξης και Μηχανικού Αυτοκινήτων. Στον Διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 42 νεαροί τεχνίτες 17 έως 24 ετών.

Οι νικητές των Διαγωνισμών στα επαγγέλματα του Μάγειρα, του Τραπεζοκόμου και του Συγκολλητή θα αποτελέσουν την Κυπριακή Εθνική Ομάδα Δεξιοτήτων και θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον διαγωνισμό Euroskills 2014 που θα διεξαχθεί από τις 2 μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2014 στην πόλη Λιλ της Γαλλίας.

Ο Διευθυντής του ΚΕΠΑ κ. Ντίνος Καθητζιώτης τόνισε στην ομιλία του ότι «ο διαγωνισμός συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της εικόνας που υπάρχει στην Κύπρο για τα τεχνικά επαγγέλματα, τα οποία, συχνά αλλά λανθασμένα, θεωρούνται κατώτερου επιπέδου». «Είναι σημαντικό», συνέχισε, «να αντιληφθεί το κοινό τι μπορούν να πετύχουν οι τεχνίτες μας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και να αναγνωρίζουμε όλοι το ταλέντο και τις δεξιότητές τους και να τους στηρίξουμε ως κράτος και ως κοινωνία στην πλήρη και ουσιαστική αξιοποίησή τους».

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, στον χαιρετισμό της τον οποίο ανάγνωσε ο  Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Ανδρέας Ασσιώτης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο θεσμός της διοργάνωσης των Εθνικών Διαγωνισμών Δεξιοτήτων, μαζί με την επιβράβευση των νικητών, θα προσελκύσουν και θα ενθαρρύνουν περισσότερους νέους να επιδείξουν αυξημένο ενδιαφέρον για τα τεχνικά επαγγέλματα». «Προσδοκούμε» σημείωσε η Υπουργός «ότι ο θεσμός των διαγωνισμών θα επενεργήσει θετικά στην εκτίμηση της κοινωνίας προς τα τεχνικά επαγγέλματα και θα ενθαρρύνει το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου στο ντόπιο εργατικό δυναμικό για το καλό του τόπου μας».

-------------------

8/5/2014