24/1/14

Αγοραπωλησίες ακίνητης ιδιοκτησίας στις περιοχές των Βρετανικών Βάσεων


Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να ανακοινώσει τα ακόλουθα:


«Λόγω υπονοούμενων που αφήνονται σε δημοσίευμα συγκεκριμένης εφημερίδας, το Υπουργείο Εσωτερικών, με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου, έχει προβεί σε ενδελεχή έρευνα, σε συνεννόηση με το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, για τις αγοραπωλησίες ακίνητης ιδιοκτησίας στις περιοχές των Βρετανικών Βάσεων για την περίοδο από Ιούλιο 2013 μέχρι και σήμερα.

Από την έρευνα διαφαίνεται ότι δεν υπάρχει η οποιαδήποτε ασυνήθιστη κίνηση σε επίπεδο αγοραπωλησιών ακίνητης ιδιοκτησίας είτε στον αριθμό πωλήσεων είτε στο τίμημα των πωλήσεων αυτών.

Συγκεκριμένα, έγιναν μέσα στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο 22 πωλήσεις/μεταβιβάσεις ακινήτων (Κολόσσι, Τραχώνι, Ακρωτήρι Ύψωνα, Ξυλοτύμπου, Ξυλοφάγου, Αυγόρου, Άχνα και Πύλα) στην πλειονότητά τους χωραφιών, και επιπρόσθετα κατατέθηκαν τρία πωλητήρια έγγραφα (Ύψωνας και Κολόσσι) για τα οποία δεν έγινε ακόμα η μεταβίβαση.

Πρόκειται για συνήθεις πωλήσεις το τίμημα των οποίων κυμαίνεται στα σημερινά επίπεδα της αγοράς, πράγμα που διαφαίνεται και από τις εκτιμήσεις αξιών στις οποίες έχει προβεί το αρμόδιο Τμήμα».

______________