23/12/13

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικος προβαίνει σε κοινωνικές παροχές στα κοινωνικά παντοπωλεία



Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, έδωσε οδηγίες στο λογιστήριο του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως τα χρήματα που έχουν εξοικονομηθεί από το ήδη μειωμένο υφιστάμενο κονδύλι του Υπουργού, που αφορά δαπάνες για άμεση κάλυψη κοινωνικών αναγκών σε δυσπραγούντες πολίτες και φορείς, διαμοιραστούν άμεσα κατά δίκαιο τρόπο σε φορείς και οργανώσεις που λειτουργούν κοινωνικά παντοπωλεία.



Το συνολικό ποσό ανέρχεται στις 115.000 ευρώ, το οποίο θα κατανεμηθεί σε 25 φορείς και οργανώσεις για τις ανάγκες των κοινωνικών παντοπωλείων, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι 25 αυτοί φορείς και οργανώσεις παρέχουν βοήθεια σε πέραν των 10.000 δυσπραγούντων οικογενειών. Τα ποσά της κοινωνικής παροχής κυμαίνονται από 2000 μέχρι 8000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των οικογενειών που εξυπηρετεί ο κάθε φορέας και η κάθε οργάνωση.

Με την ευκαιρία αυτή,  ο Υπουργός Εσωτερικών επιθυμεί να ευχαριστήσει για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, όλους όσοι τις μέρες αυτές εξακολουθούν να έχουν στη σκέψη και στο επίκεντρο της δράσης τους το συνάνθρωπό μας.

----------------------