20/12/13

Διορισμός μελών της Επιτροπής Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων




Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά την Συνεδρία του ημερ. 19 Δεκεμβρίου 2013, αποφάσισε να εγκρίνει τον διορισμό, σύμφωνα με τα άρθρα 5 και 6 του περί Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων Νόμου του 2012, του Προέδρου, των μελών και των αναπληρωματικών μελών της Επιτροπής Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΔΝΑΣ) για τριετή περίοδο. Η σύνθεση της Επιτροπής αποφασίστηκε ως ακολούθως:



κ. Σέργιος Σεργίου (πρώην Διευθυντής ΤΕΝ) ως Πρόεδρος της Επιτροπής
κ. Νίκος Οικονομίδης (πρώην Ανώτερος Επιθεωρητής Πλοίων ΤΕΝ) ως μέλος της Επιτροπής
κα Ρένα Πετρίδου (Εισαγγελέας της Δημοκρατίας) ως μέλος της Επιτροπής

Με την ίδια Απόφαση το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον διορισμό του κ. Κρίστη Ασημένου (πρώην Διευθυντή Επιχειρήσεων, Αρχή Λιμένων Κύπρου) και της κας Κλέλιας Θεοδούλου (πρώην Εισαγγελέα της Δημοκρατίας) ως αναπληρωματικά μέλη της ΕΔΝΑΣ.

Σύμφωνα με τον προαναφερόμενο Νόμο η αποστολή της ΕΔΝΑΣ είναι:

(α) η ταχεία και αποτελεσματική διεξαγωγή διερευνήσεων θεμάτων ασφαλείας και η κατάλληλη ανάλυση έπειτα από ναυτικά ατυχήματα ή/και ναυτικά συμβάντα προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια που τα προκάλεσαν
(β) η υποβολή έγκαιρης και ακριβούς αναφοράς για τα αποτελέσματα διερεύνησης και προτάσεων για διορθωτικά μέτρα
(γ) η εκτέλεση των καθηκόντων της που απορρέουν από τον παρόντα Νόμο, σύμφωνα με τον Κώδικα για τη Διερεύνηση Ναυτικών Ατυχημάτων και Περιστατικών, καθώς επίσης και με τα συναφή νομοθετήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τα διεθνή νομοθετήματα.
------------------