7/12/13

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Γονέων Ενηλίκων Ατόμων με Νοητική Αναπηρία



Να μη μεταδοθεί πριν τις 3.30 μ.μ.


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που δέχτηκα την πρόσκληση για να παρευρεθώ στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συνδέσμου σας. Ο Σύνδεσμος Γονέων Ενηλίκων Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, «Απόστολος Λουκάς», αποτελεί μια αξιέπαινη Οργάνωση, η οποία αγωνίζεται διαχρονικά για την κάλυψη των αναγκών των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.



Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ για το σημαντικό έργο το οποίο επιτελείτε. Σας διαβεβαιώ ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα βρίσκεται πάντα δίπλα σας, για να σας παρέχει κάθε δυνατή οικονομική στήριξη και καθοδήγηση. Φέτος, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, δόθηκαν 77.000 ευρώ για κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των τριών προγραμμάτων διημερεύουσας φροντίδας που λειτουργείτε. Επιπρόσθετα, έχει εγκριθεί συμπληρωματική χορηγία ύψους 30.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της οικοδομής που έχετε ξεκινήσει.

Όπως γνωρίζετε, διαχρονικά τα άτομα με αναπηρίες αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως διακρίσεις και φαινόμενα αποκλεισμού τους από την κοινωνία. Με τους αγώνες του αναπηρικού κινήματος οι διακρίσεις εναντίον των ατόμων με αναπηρίες έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί. Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας έχει συμβάλει στο μέγιστο βαθμό ώστε να σταματήσει ο κοινωνικός στιγματισμός και η περιθωριοποίηση των ατόμων με αναπηρίες.

Η σωστή διαπαιδαγώγηση, η γνώση και η εκπαίδευση γύρω από τα ζητήματα της αναπηρίας έχουν λειτουργήσει προς όφελος των αναπήρων. Η ανιδιοτελής αγάπη και η αφοσίωσή σας είναι τα όπλα που έχετε σε αυτό τον δύσκολο αγώνα. Θέλω να γνωρίζετε πως είμαι ένθερμη υποστηρικτής και σταθερή συμπαραστάτης του κοινωνικού έργου που επιτελείτε και θα είμαι στο πλευρό σας όποτε με χρειαστείτε.

Σας ευχαριστώ ξανά για την πρόσκληση σας, εύχομαι Καλές Γιορτές σε σας και στις οικογένειες σας και καλή συνέχεια στο έργο σας.

---------------------

Σημ.:   Τον χαιρετισμό διάβασε εκ μέρους της κας Υπουργού η Επαρχιακή Λειτουργός Ευημερίας κα Φλώρα Μούστρα.